Nog eens de spelregels

In het kort, voor de nieuwe bezoekers, hoe het toegaat op dit weblog:

1. Bijdragen worden niet automatisch geplaatst. Ik bepaal op mijn weblog de onderwerpen en de agenda, en daarin ben ik zonder meer partijdig. Ik selecteer de bijdragen, of ik ze interessant en de moeite waard vind. Het criterium is niet of ik het er mee eens ben, wel of ik vind dat de discussie er mee gediend is. Dit onder andere om eindeloze herhalingen te voorkomen.
2. Probeer je aan een maximum van 250 woorden te houden. Alleen als er echt een goede reden voor is neem ik bijdragen op die daar bovenuit gaan. Stuur dus geen complete artikelen van derden mee.
3. Over het algemeen sta ik gescheld, geschamper en aanvallen op de persoon niet toe. Ook de geijkte aanvallen op de islam als geheel, op migranten als groep en dergelijke zaken maken weinig kans. Dat het allemaal de schuld is van de Palestijnen zelf hoeven we ook niet meer te horen. Blijven doordrammen als je je punt al gescoord hebt maakt je ook niet geliefder.
4. Hou dus rekening met het feit dat sommige discussies al uitgebreid hebben plaatsgevonden. We beginnen niet elke discussie steeds opnieuw. Ga in op wat voorgangers hebben gezegd, haak aan, hou je aan het onderwerp en laat mensen met andere meningen in hun waarde.
5. Bijdragen zonder geldig emailadres kunnen zonder verder bericht geweigerd worden. Je emailadres is normaal alleen voor mij en de webmaster leesbaar. Kies je ervoor om je emailadres of website openbaar te maken, hou er dan rekening mee dat er websitestalkers aan het werk zijn.
6. Veelplegers van gescheld en valse trucs hoeven niet meer terug te komen en krijgen ook geen bericht meer als ik hun bijdragen niet plaats.

De technische kant: dit weblog format is standaard, ik kan dat niet veranderen. Voor wie een commentaar intikt lijkt het alsof het al is opgenomen. Dat is niet zo. Het is alleen leesbaar voor jezelf en voor de webmaster. Dat is te zien aan het nummer van het aantal reacties bovenaan, dat niet verschuift. Je commentaar komt in de wachtstand. Minimaal twee keer per dag scan ik de bijdragen. Dan pas blijkt welke reacties zijn opgenomen en zijn die ook leesbaar voor anderen.

Ondanks deze strenge voorwaarden, wie zich aan de spelregels houdt is welkom, bijdragen worden zeer gewaardeerd.

Voor wie meer wil weten over mijn motieven om het zo te doen: ga hierheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *