Joop

Ik hoorde het gisteren van een vriend. Joop Admiraal is plotseling overleden. Ik vind het intens verdrietig dat zo´n bijzondere, lieve en authentieke man nu opeens weg is, en vind het verschrikkelijk voor Joop´s man Jaap. Ik denk aan al die keren dat ik bij Jaap en Joop in hun keuken zat te praten, ik denk aan al die keren Oud en Nieuw met hem. Ik denk aan zijn bijzondere acteurschap, hoe hij zijn moeder speelde, hoe echt hij was. Ik besef hoeveel ik om hem gaf en hoeveel mensen van hem hielden. Ik vind het heel erg.

Zie hier en hier.

8 gedachten over “Joop

  1. Lieve Anja ik leef met je mee, ook ik ben erg geschokt! Zo snel is leven soms afgelopen. Onverteerbaar en toch waar. Kus Tineke

  2. Het is niet eerlijk Anja, mensen zouden pas op hun 98ste dood mogen gaan, als ze alles hebben gedaan wat ze wilden en van iedereen afscheid hebben kunnen nemen.

    Je schrijft: “Ik besef hoeveel ik om hem gaf en hoeveel mensen van hem hielden.” Ik kende Joop Admiraal niet, en jou maar een beetje, maar ik hoef maar naar de foto’s van Oud en Nieuw te kijken en naar de warmte die daaruit spreekt, om er zeker van te zijn dat hij wist hoe geliefd hij was.

    Je hebt vast heel veel mooie herinneringen aan hem en ik vind het heel naar dat jullie er geen nieuwe bij kunnen maken.

    Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *