Dan liever de lucht in!

070114kraanvolks-258.jpg

Met Anneke naar het Volksoperahuis. Ik ben een erge fan. Ik hou erg van hun combinatie van volks en subtiel, van schmieren en diepgang, van hun eigen teksten, politiek zonder dat je het merkt, alles wordt op de hak genomen. Met intelligentie en humor. En de muziek is ook nog heel lekker. En ze spelen de sterren van de hemel. Ze werken zich letterlijk voor ons in het zweet.

070114kraanvolks-239.jpg

070114kraanvolks-232.jpg

070114kraanvolks-243.jpg

070114kraanvolks-262.jpg

Deze laatste creatie heet Zeeuwse Nachten 2. Dan liever de lucht in! Met een hoofdrol voor onze zeeheld Jan van Speijk, hem bijgestaan door Zeeuws meisje die zo verliefd is dat ze met hem mee gaat als ketelbinkie. En fantastische bijrollen voor koningin Amalia en haar echtgenoot met dat Duitse accent: Mammie! Ook Theo van Gogh komt even uit de hemel neerdalen. Alles over de ondergang van Nederlands Glorie. En dan de vraag: gaat hij zich opblazen of niet?

Want niets is meer wat het lijkt, als onze zeeheld koers zet op de Bontekoe om zijn land te verdedigen en de oude VOC mentaliteit te herstellen. De jongens van de Bontekoe komen tegenwoordig uit Marokko, en willen respect, man! En de dichtsbijzijnde telefooncel blijkt in Tora Bora te staan. ‘De plaats waar de wereld in brand staat, de moeder aller zandbanken’.

070114kraanvolks-266.jpg

070114kraanvolks-270.jpg

070114kraanvolks-273.jpg

070114kraanvolks-286.jpg

Een lied dat we mee kunnen zingen:
De dromen van vaders uit Amsterdam-West,
zijn dezelfde als die van in Zuid.
Ze dromen van status en liefde en geld.
Maar in West komen dromen niet uit.

Ge er heen met een stel vrienden, maak er een avondje van, neem er een fikse borrel bij. Kijk waar ze spelen op hun website: www.volksoperahuis.nl.

3 gedachten over “Dan liever de lucht in!

  1. Dank voor je mooie foto-reportatie, maar:
    Ik protesteer tegen die laatste foto! Eens was ik een mooi meisje.
    Anneke Jos

  2. Je bent nog steeds een mooi meisje, schat. Maar wel een mooi meisje dat niet van gisteren is. Je bent prachtig. Anders zou ik je niet zo graag fotograferen!

  3. Lieve Anneke, je kent me niet, maar mag ik je zeggen hoe bijzonder mooi ik je foto vind? Wát een karakter spreekt eruit. Wát een levenservaring. Dat is niet lelijk. Dát vind ik dus hartstikke mooi. Een mens dat geleefd heeft en nog leeft en wijs wordt. Ken je de foto van die Russische oma? Een en al rimpels en een stralende lach met gesloten mond, omdat ze geen tand meer over heeft, maar een vrouw om te zoenen. Echt, ik heb duizend keer liever zulke mensen dan gladgestreken en rechtgetrokken huidjes met kunstmatig wit gemaakte tanden. De foto doet je eer aan, denk ik. 😀

Reacties zijn gesloten.