Laat onze kinderen leven!

(With summary)

levy.jpg
(Abir)

Nurit Peled is Israelische, ze is de moeder, ze was de moeder van Smadar, die in 1997 werd gedood bij een zelfmoordaanslag door een Palestijn. Peled was vredesactiviste en ze is dat gebleven. ‘Onze kinderen, de Israelische en de Palestijnse, zijn het slachtoffer van dezelfde bezetting’, zegt ze.

Als vredesactiviste kent ze Bassam Aramin, de vader van Abir, die is gedood door een soldaat van het Israelische leger. Ze is gaan kijken, naar Abir, toen ze in het ziekenhuis lag met een schotwond in haar achterhoofd, kort voor de machinerie werd stop gezet die haar lichaam kunstmatig in leven hield.

smadarelchanan.gif

De dader van de moord op Smadar kwam zelf om het leven. Abirs vader, heeft voor hij vredesactivist werd negen jaar in een Israelische gevangenis gezeten vanwege het gooien van een granaat naar een Israelische legerjeep in Hebron. De soldaat die een meisje heeft gedood met een schot in haar achterhoofd zal niet bestraft worden, zoals geen enkele Israelische soldaat de gevangenis ingegaan is voor het doden van een burger.

Lees in het verhaal van de moeder van Smadar, Let our children live, zoals ze zat bij Salwa, de moeder van Abir, om haar te troosten. ‘Abir Aramin has joined the underground kingdom of dead children, the thousands of other children killed in this country and the territories it occupies. She will be welcomed by my own little girl, Smadar’.

Voor wie het condoleance register wil tekenen voor Abir Aramin.
Hier.

Summary. Nurit Peled is the Israeli mother of a girl who was killed by a Palestinian, who blew himself up. But she has remained a convinced peace activist: it is the occupation that kills our children, she says.

We mourn the death of Abir Aramin, as we mourn every dead child in sadness and anger, the girl who was shot by an Israeli soldier who will remain unpunished, while the father of Abir was in prison for nine years for being in the Palestinian resistance.
I just signed the register of condolences for the familiy of Abir and ask other people to do the same.