Marcouch vs imam Fawaz

071122slotervaart-013.jpg

Ahmed Marcouch antwoordt imam Fawaz die zijn positie misbruikt door Marcouch weg te zetten als hypocriet en vermomde ongelovige. Achtergrond, zie hier.

Marcouch:

U misbruikt uw positie als boegbeeld van uw fatwacommissie. Zo heeft u Ahmed Aboutaleb geëxcommuniceerd en Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh vervloekt. U heeft kennis van uw positie, want u weet dat Ahmed Aboutaleb tot op de dag van vandaag extra beveiligd moet worden, sinds u hem geëxcommuniceerd heeft. Nu misbruikt u uw positie opnieuw. Heer Fawaz, kunt u mij uitleggen wat u beoogt met uw oordeel?

En nu hebben wij dus op deze wijze contact. U weet als moslim dat u het slechte hoort te bestrijden en het goede hoort te stimuleren. Daarom zeg ik, verschans u niet in uw moskee of achter uw djellaba en leef niet op aalmoezen en giften, maar kom uit de kast, leer Nederlands en doe uw best zich in te zetten voor de samenleving. Zoals verreweg de meeste imams en moskeebesturen dat doen, bewogen door de islam.

Voor het hele artikel in de Volkskrant: hier.

6 gedachten over “Marcouch vs imam Fawaz

 1. Ahmed Marcouch verdient alle ondersteuning die hij nodig heeft om zijn brugfunctie te kunnen vervullen. Ik heb respect voor de manier waarop deze man (als moslim) de dingen probeert te benoemen zoals ze zijn en daarmee extremisten buitenspel zet. Als er ooit een moslimpartij mocht komen, hoop ik dat hij daarin een leidende positie krijgt.

 2. Marcouch, en alle andere Moslims niet te vergeten die tegen de stroom van Wilders, Verdonken en anderen in zwemmen en bijdragen aan een verdraagzame samenleving. Petje AF!

 3. Als er ooit een moslimpartij mocht komen, hoop ik dat hij daarin een leidende positie krijgt.

  Eh… hij hééft toch een leidende positie? Vind je het heel erg, jan v, dat we hem bij de PvdA graag nog even willen houden? Hahhhhahahaha.

 4. Marcouch je bent een voorbeeld-moslim. Ik ben zelf een moslima, en kan me totaal vinden in jouw denkwijze. De islam is vredelievend en schrijft ons voor in harmonie met onze omgeving te leven, ook staat studeren zeer hoog. Ik ben blij dat er eindelijk een moslim zo kan spreken in de nederlandse media die de islam beleeft als de grote meerderheid van de moslims. De rotte appels hebben tot nu toe veel te veel de aandacht getrokken. Tijd om ”de juiste islam” te laten zien en horen. Ik hoop dat rechtse nederlanders ons de kans geven om te laten zien dat het overgrote deel van de moslims totaal niet denkt als Fawaz en andere extremistische moslims. Toch heel raar dat de media hun steeds de kans heeft gegeven ons zogenaamd te vertegenwoordigen. Heel erg zonde, want ik hou van Allah, onze profeet (vzmh), de koran EN van NEDERLAND! Ik ben God zeer dankbaar dat ik mag wonen in zo’n land, waar gelukkig genoeg Nederlanders zijn die mij en mijn zusters en broeders wel een kans geven, en ons willen ontmoeten. Ik hoop dat Allah/God allen die negatief is over zaken betreft dit onderwerp positiviteit schenkt en allen die niet geloven, ik hoop dat ook jullie ten gunste van deze samenleving de ware islam willen ontmoeten. Met haat bereiken we niets. We zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig! Ook wens ik dat mensen als Wilders minder aandacht krijgen. Tijd voor een methode vanuit positiviteit die alle rotte appels(van alle afkomsten, geloof enz) kan laten inzien dat we in een prachtig land leven en weer normaal kunnen functioneren in deze samenleving!

 5. Lieve mensen en Salaam Alikum,

  Ik heb het debat gevolgd en kan enkel concluderen op het feit dat een imam een voorbeeldfunctie bekleed en zeker de man niet mag afschilderen als afvallige. Nu bestaat de twijfel dat er misvatting is ontstaan en dat waarschijnlijk de afvalligheid een ander getinte bedoeling zou verbinden. Indien het zo blijkt, zou de imam de communicatie moeten verlagen, om bij elke individu het begrijpelijk zou kunnen overkomen. Daarnaast is het niet kunnen dat de man nog geen Nederlands kan. Hoe kan je de huidige maatschappij volgen als je de taal niet kunt begrijpen. Als Imam is het de prioriteit het voorbeeld zelf te op te volgen, zodoende de bezoekers dit allemaal aanprijzen.

  De Fatwa die de imam heeft geuit aan het adres Hirsi Ali en Theo Van Gogh kan niet en wil me volledig steun geven op het doel die de heer Marcouch heeft aangestippeld. Je kunt nooit iemand het etiket met de dood, ziekte of iets anders bedreigen; terwijl de Islam een vrede lievend godsdienst is. Straffer nog elke individu moet je hem/haar genade wensen, zoals de Almachtige zijn genade heeft als één van Zijn eigenschap.

  Aan de andere kant vind ik de keuze die ieder persoon moet gerespecteerd worden, zoals baard, hoofddoek, e.a. … Het is niet zo dat ik mijn ingaven moet verantwoorden, waarom en wanneer ik mijn functionele bezitting dit moet verwijderen. Als een individuele persoon heb ik het recht om mijn eigen keuze te maken, ongeacht mijn komst, religie. Hier biedt de heer Marcoush niet de juiste oplossing. Een persoon die geen baard wil is idem zijn functionele recht. Recht mag weer geen onderdrukking worden.

  Mijn bezitting die ik meedraag, bestaat de mogelijkheid dat je die kunt veranderen, indien het levensbedreigend is of een plaats waar je met dit bezit zit, niet kan meewerken, wegens gevaarlijk effect.

  Als Imam en Marcoush zich zouden inzetten om samen te werken, hebben we juist de doorbraak, indien deze enkel voor sensationeel debat of erkenning om meer verarmde zielen te betrekken, heeft het gefaald.

  Het is spijtig dat zulke lieden de verzuring laten stijgen terwijl het allemaal simpeler kan. Indien op het hoogste niveau de gedachten van de mensen elkaar niet kunnen bedwingen, wat moet het bij een gewone burger zijn? Zou de koppigheid en het eigen dunk de spelbreker zijn?

  Vriendelijke groeten,
  Gitpia__

 6. (vervolg)

  Het is geweten dat de imam geen Nederlands kent.

  Mijn vraag hoe komt hij aan die informatie?
  Wie is de persoon die zijn voordrachten brengt en vertaald?
  Zijn er geen misbruiken bij de vertaling?
  Is het wel juist vertaald aan de imam?

  Nog andere aspect die me bijzonder doet nadenken.

  De bijdrage die de heer Markoush zet moet wel in een rechtlijnig zijn met het geloof. Het is niet zo dat iemand geen kennis bezit het geloof zomaar op doelloos trapt. De betere benadering is allebei rond tafel te gaan zitten een oplossing te zoeken of nog beter vele theologen bij betrekken.

  De heer Markoush doet eigenlijk ook geen moeite om de imam aan te spreken, tot slot is een imam een openbaar ambt die door iedereen mag aangesproken worden, zowel de gelovige als niet gelovige. De imam daartegen had de heer Markoush evengoed kunnen uitnodigen, want Marokush zit ook in het politieke stelsel.

  Dat dreiggedoe en de vingerwijzer brengt ons niets op, enkel die van sensatie houden nemen dit graag op. Tegenwoordig is het ook een trend om het familiedrama op tv te zien, anders hebben we onze kabel tv niet nodig.

  Toch vreemd dat twee moslims elkaar op tv zich theatrale voorstelling zonder tekst moeten doen. Ook de vorige lieden die ons zogezegd een vernieuwing zouden brengen was maar eenmalig aanbod. De Hirsi Ali heeft in mijn ogen ook niets opgebracht, dan haat en verderf tussen de mensen.

  Indien de Imam de rechtzetting krijgt van de juiste vertaalde versie en hij brengt nog steeds extreme offertes boven water, is er maar één oplossing, namelijk de druk opvoeren op de imam. Zou de druk niet helpen is het ontslag van de imam het beste, als teken niet bevoegd voor zijn godgeleerdheid.

  Wat voor me bijzonder zou betekenen is iemand die staat voor zijn wensen en die wensen kunnen smelten zonder de verborgenheid in te spelen. Er moet iets gebeuren en de wens zal zeker veranderen, maar niet met brute kracht, want die kracht keert zich tegen het individu. Het blijft steeds de kennis, kennis en nog eens kennis opdoen, zodat de deuren kunnen geopend worden

  Vriendelijke groeten,
  Gitpia__

Reacties zijn gesloten.