Dagboek 23 april 2008

asse-380.jpg

Veel te vertellen maar geen energie. Drukke dag in de Eerste Kamer gisteren (ondanks de krantenberichten dat we daar niks te doen hebben), Paul Peters heeft als laatste van onze ploeg zijn maidenspeech gehouden, een sterk verhaal over Europa. En ik lag pas om twee uur vannacht in mijn bed.

Vandaag is de batterij even leeg.

Huishouden: dat harkje doet het fantastisch. Elke keer komt er een geweldige wolk zachte kattenwol van Kobus af. Je vraagt je af hoe snel hij die bij kan laten groeien, het lijkt wel een oranje mini-schaap. Het wonder: hoe werkt zo’n fabriekje met oortjes er op om kattenbrokjes om te zetten in zachte wol. Nu is de vraag of ik die bewaar om er kussentjes mee te vullen, of dat je daar lekkere zachte oranjebeige dasjes van kunt breien. Poeshmina. Dat nog niemand op het idee is gekomen.

Morgen ben ik weer verstandig en productief. Er ligt nog een verhaal over ‘illegalen’. En wat over Palestina, want dat gaat ook maar door.

asse-381.jpg

5 gedachten over “Dagboek 23 april 2008

  1. Sorry, Anja…. maar dat idee is al heel erg oud, hoor. De kattenharen van mijn katten zijn in dit jaargetijde graag gebruikt door vogels die met hun nesten bezig zijn. Het is heerlijk zacht en warm voor de eitjes en de kuikentjes. Leg het uit de wond op een plekje waar je vaker vogels ziet en het is weg voor je het weet. En anders: opsparen en er een leuk klein kussentje van maken… 😀

  2. Zo zie je maar weer, ik verzin nooit iets nieuws. Twee jaar verzamelen en ik kan een trui laten breien van Kobus. Of een reservejasje voor hem voor als we hem weer eens kaal moeten scheren.

    Je moet er toch even niet aan denken hoe het er bij dat echtpaar met die dode honden thuis uitzag als ze gehele truien konden breien aan hondenhaar dat achter was gebleven op het tapijt! Ik stofzuig wel eens.

    Wat betreft vogeltjes: die heb ik ook wel eens heel gelukkig weg zien vliegen met een dot van mijn toen nog blonde haren die ik uit mijn borstel had geplukt en uit het raam had gegooid. Vond ik ook wel een mooie recycling.

  3. Anja, wist je trouwens dat er van bepaalde hondenharen wel degelijk truien gebreid worden? Langharige rassen zijn favoriet. Ook van langharige katten zou dat kunnen, maar zoals je eens zei: “Aan mijn lijf geen polonaise!”, aldus Joséphine, de Diva? 😀

  4. PS: “Man bijt hond gezien vandaag?” En anders de herhaling even bekijken. Hondenharen, dat wel… maar er komen truien van!! 😀

Reacties zijn gesloten.