De dood van kinderen (2)

baby_dies.jpg

Nummer 210. Donderdag stierf Wasseem Hamdan in Gaza, tien maanden oud. Het jongetje had medische hulp nodig die in Gaza niet te krijgen is, maar mocht niet de grens over. Ook stierf een meisje van zes, Imad al Qweiny, aan een nierziekte. Ook haar vergunning werd geweigerd.

Hier.

2 gedachten over “De dood van kinderen (2)

  1. schandalig vind ik dit. kinderen hebben gewoon hulp nodig, ongeacht waar ze ook vandaan komen. zo zie je toch maar weer, waar zo’n stomme oorlog toe kan leiden/lijden.

  2. In dit geval ligt het niet aan de oorlog, maar aan de bezetting, Maayke. Israel heeft als enige de macht, doodzieke kinderen en volwassenen er gewoon door te laten, maar misbruikt die macht om soldaten order te geven geen doorgang te verlenen aan doodzieke kinderen. Dat heeft met oorlog niets meer te maken. Wel met schending van de rechten van het kind.

Reacties zijn gesloten.