Thuis

We zijn weer thuis, met de Kifaia ploeg, moe en geëmotioneerd en aangeslagen door wat we daar allemaal hebben gezien en meegemaakt, maar ook heel erg tevreden over wat we in Gaza hebben gedaan, wat we hebben kunnen doen. En met veel materiaal en plannen om weer verder te kunnen met ons werk ter ondersteuning van het NCCR, maar vooral – voor beschadigd en ontwricht Gaza. Het gaat ons meer aan het hart dan ooit. En we hopen erg om veel mensen mee te krijgen, ook nu Gaza niet langer ‘nieuws’ is.

Ik moet vandaag veel klussen doen en mensen zien, ik loop weer eens erg achter met de verslaggeving – in de flat viel de elektriciteit om de haverklap uit, en het gebeurde twee keer dat een verhaal dat ik aan het schrijven was floep was verdwenen.

Het komt.

7 gedachten over “Thuis

  1. Goed dat je geweest bent. Niet alleen omdat de foto’s laten zien hoe goed het werk dat jullie daar doen is voor de mensen daar, maar ook omdat het voor ons zichtbaar maakt hoe groot de schade is die Israël heeft aangericht. Je foto’s geven een beeld van een volstrekt verwoest land. Hoe Israël weg denkt te komen met het verhaal dat ze zich echt, heus, eerlijk waar, alleen maar hebben gericht op Hamas, is één grote gotspe. Ik hoop dat je je foto’s ook aanbiedt bij de diverse persdiensten. Misschien heeft The Independent er ruimte voor, of de Groene?

  2. In Nederland hebben we niet stilgezeten, hoewel de media nauwelijks nog aandacht besteden aan de situatie in Gaza:

    Vanavond om 17.30 NPS (TV1), Dichtbij Nederland interview met Wim Lankamp (NPK)en Jelle Bruinsma (een van de drie studenten die gisterenavond de Israëlische legerwoordvoerder in Amsterdam met schoenen heeft bekogeld).
    Ook de VARA, De wereld draait door, wil ook interview met schoenengooiers. Zie vanavond TV3 ± 19.45 u.
    Ook de Wereldomroep heeft gebeld. En AT5.

  3. Zouden ze dat expres doen? Direct na het item over de schoengooiers een special over schoenmaker De Halve Zool? Of is dat een link met Naftaniel? De Nederlandse tv blijft een ondoorgrondelijk fenomeen.

  4. Welkom thuis, al ben ik wat laat ermee. Maar mijn excuus is dat ik ziek ben momenteel. En geen trek in computers heb/had. Ben blij dat jullie veilig zijn thuisgekomen. Ik wens jullie de tijd toe om alles te verwerken, want wat was het veel…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *