Hevien hoort hier

foto1.jpg

Hevien is elf jaar. Zij is geboren in Dokkum en woont al bijna vijf jaar in Rotterdam. Toch heeft zij nog geen verblijfsvergunning. De leerlingen van basisschool de Schalm en ook Defence for Children vinden dat dit niet kan. Hevien Hoort Hier, daarom voeren wij samen actie. De actie gaat op 21 september 2009 van start op de Schalm in Rotterdam en eindigt op 24 september 2009 met een grote manifestatie op Het Plein in Den Haag. Steun Hevien door je handtekening te zetten en kom op 24 september naar Het Plein om samen met haar te vechten voor haar rechten.

Ingestuurd door Carla van Os.
Handtekening is hier te zetten.

9 gedachten over “Hevien hoort hier

 1. Lijkt een sympathieke actie, maar veel informatie otbreekt, zodat allerlei vragen worden opgeroepen.
  Woont Hevien bij haar ouder(s)? Kan/kunnen die geen verblijfstitel krijgen? Welke nationaliteit heeft zij? Enz.
  Het lijkt me zinvol als hierover meer duidelijkheid komt. Dat soort informatie is van belang voor de beslissing zo’n actie te steunen en meer steun te verwerven.

 2. Voor mij is het meer dan voldoende om te weten dat een kind, hier geboren en al elf (!), nog steeds geen verbijfsvergunning heeft.
  Maar meer informatie kun je gewoon vinden op de website waarvan ik de link heb aangegeven.
  En als dat nog niet voldoende voor jou is kun je vast wel vragen stellen, daar.

 3. Ik ken deze lieve familie en werk samen met de organisatie, stichting ROS, die deze actie meeorganiseert. De hele familie is illegaal want uitgeprocedeerd. Ze behoren ook nog tot een bepaalde categorie namelijk de ‘Dublinclaimanten’ (google dat maar even). Ze wonen al jaren in een paar kamertjes boven de stichting ROS en zijn heel actief in de samenleving, de vader komt ook altijd naar de wake bij het Uitzetcentrume Zestienhoven (http://rotterdam.sp.nl/bericht/22299/080107-wake_zestienhoven_fort_europa_en_de_libische_variant.html)
  In Rotterdam doet de SP haar best voor deze familie en ik probeer ook andere partijen, met name de PvdA, de ogen te openen voor dit soort waanzin. Deze familie is natuurlijk maar een voorbeeld van vele vele mensen in Nederland. Alleen in Rotterdam hebben we al ongeveer 20.000 illegalen die op geen enkele manier steun kunnen verwachten van de overheid..

 4. Ha Josine,

  dank voor de uitleg, dat klopt helemaal!
  We proberen de achtergrondinformatie niet in eerste instantie zo wijd te verspreiden vanwege haar privacy, maar alle vragen zijn goed te beantwoorden.
  Belangrijk in dit verband is ook dat de familie alleen maar even in Duitsland is geweest omdat de moeder hoogzwanger was toen ze op straat gezet werden. Ze hadden dringende medische hulp nodig en bedachten toen uit nood maar om in Duitsland asiel aan te vragen. Dan kom je in ieder geval weer even in het reguliere medische systeem terecht. De moeder heeft daar gelukkig op tijd een keizersnede gehad.

  Op de site staat ook het campagneplan. Heel sympathiek is het idee van de basisschooldirecteur om een lange fietstocht (op een snor-, maar toch 1000 km) te maken langs alle plekken waar Hevien heeft gewoond. Van Breda tot Ter Apel met allerlei bochten. Misschien kan de SP nog helpen met wat lawaai ter plaatse. Maandag weet ik de definitieve route, dan neem ik even contact op!

 5. @ Anja (2):

  Onder de link hierboven is juist NIET meer informatie te vinden. Vandaar mijn voor de hand liggende vragen.

 6. Je had meer informatie kunnen vinden als je op de website even op ‘campagne’ had geklikt. Wat niet weg neemt dat het aardig is van Josine en Carla om nog meer informatie te geven.

 7. Als we alle religieuze symbolen gewoon thuislaten dan zijn we overal van af. Geen kruizen, geen keppeltjes, geen hoofddoeken. Gewoon allemaal gelijk. Lijkt me een mooie gedachte. En een goede boodschap, een die past bij onze grondwet. Vergeet niet de dwingende invloed van de imam, die een relatief grote toegang heeft tot ongeletterde en slecht nederlands sprekende immigranten. Zeker als je beseft dat die imams niet in NL zijn opgegroeid, en eigenlijk veel bij het land van herkomst willen houden.

 8. Wat een geweldig, baanbrekend en origineel idee, Theo. Als iedereen doet wat jij zegt en zich aanpast aan jou, dan zijn we van alle problemen af. Ik mag tenminste aannemen dat jij niet in de categorie valt die eventueel kruisje, keppeltje of hoofddoek zou dragen. Dus jij hoeft niets te doen, zij moeten zich veranderen.
  Nou ken ik de Grondwet ook, en daar staat niet in dat alle mensen moeten doen wat Theo Molkenboer wil, integendeel, daar staat in dat Theo Molkenboer zich moet aanpassen aan het feit dat we leven in een land met godsdienstvrijheid, en met mensen van vele godsdiensten, die in ons vrije land niet hoeven te verbergen wat ze zijn, omdat we in een vrij, verlicht, modern land accepteren dat mensen van elkaar mogen verschillen.
  Maar als je dat echt te moeilijk vindt heb ik ook een geweldig simpele oplossing, Theo. Doe een zak over je kop wanneer je de deur uitgaat, dan hoef je niet geconfronteerd te worden met het feit dat je in een land leeft met mensen die anders zijn dan jij. Je kunt natuurlijk ook gewoon thuisblijven.

Reacties zijn gesloten.