Wake voor Gaza in Rotterdam

wake-48-of-1.jpg

Een wake, een jaar na het begin van de massamoord, door Rotterdam voor Gaza. Ik nam de trein omdat ik graag op die dag dat ik me akelig veel herinnerde graag tussen mijn vrienden daar wilde zijn, die uit Rotterdam, uit Vlaardingen waar de meeste Palestijnse Nederlanders wonen. Het was mooi, er waren 1400 lichtjes. Imad al Kaka sprak een sober programma aan elkaar, er werd een verklaring uitgesproken. Er werd prachtig gezongen. Er was stilte.
Het was goed om er te zijn.

wake-14-of-1.jpg

wake-12-of-1.jpg

wake-16-of-1.jpg

wake-46-of-1.jpg

wake-49-of-1.jpg

wake-45-of-1.jpg

wake-43-of-1.jpg

wake-42-of-1.jpg

wake-39-of-1.jpg

wake-35-of-1.jpg

wake-34-of-1.jpg

wake-32-of-1.jpg

wake-33-of-1.jpg

wake-31-of-1.jpg

wake-29-of-1.jpg

wake-28-of-1.jpg

wake-27-of-1.jpg

wake-26-of-1.jpg

wake-25-of-1.jpg

wake-24-of-1.jpg

wake-23-of-1.jpg

wake-22-of-1.jpg

wake-21-of-1.jpg

wake-20-of-1.jpg

wake-18-of-1.jpg

wake-17-of-1.jpg

wake-11-of-1.jpg

wake-1-of-1.jpg

wake-3-of-1.jpg

wake-5-of-1.jpg

wake-10-of-1.jpg

wake-8-of-1.jpg

wake-9-of-1.jpg

wake-7-of-1.jpg

wake-6-of-1.jpg

Maarten de Pijper van de SP was er ook. Hier. En zo kwam ik ook op de foto…

gaza_anja-300x225.jpg

6 gedachten over “Wake voor Gaza in Rotterdam

  1. Over de represaille van de nazi’s in het Veluwse dorpje Putten, waarbij 100 willekeurige, onschuldige mannen werden vermoord, spreekt men schande. Over de aanval van Israël op Gaza, met gevechtsvliegtuigen en tanks, waarbij naast mannen, veel meer vrouwen en kinderen het leven lieten, durft onze Minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen (CDA) te zeggen dat het niet buiten proportioneel was. Verwacht hij dat ik op zo een partij, tijdens de verkiezingen, mijn stem zal uitbrengen?

  2. Anja,
    Bedankt voor de foto’s. Terwijl ik daar stond herinnerde ik mij een artikel in NRC Handelsblad van 11 december 2009 over artikelen in supermarkten uit “Israel”. Er staat onder meer: “De Britse regering heeft supermarkten in eigen land geadviseerd op etiketten van voedingsmiddelen uit de bezette Westelijke Jordaanoever duidelijk aan te geven of ze van Palestijnse herkomst zijn of dat ze uit Israelische nederzettingen afkomstig zijn.” Verder: “Regels van de EU schrijven voor dat producten van de Westelijke Jordaanoever als zodanig moeten worden aangemerkt, hetgeen niet altijd gebeurt. Artikelen uit de bezette gebieden vallen onder een EU regeling voor lagere importtarieven en vrijstellingen. De regeling geldt niet voor producten van de Israelische nederzettingen.”
    Nu vraag ik mij af: IS HET NIET MOGELIJK OM SUPERMARKTEN DIE DE EU REGELS AAN HUN LAARS LAPPEN JURIDISCH AAN TE PAKKEN? MISSCHIEN WIL DE SP EEN INITIATIEF IN DIE RICHTING NEMEN?
    Hartelijke groet,
    Gerard Nieuwenhuijsen.

  3. Het was een waardige wake ! Er werd prachtig gezongen en gitaar gespeeld.
    Een aangename verassing jou te zien Anja, omdat een zelfde wake ook in A’dam gelijktijdig gepland was. Bedankt voor het verslag.

  4. Ik ben graag in Rotterdam en in Vlaardingen, Amin, dat weet je. Daar voel ik me thuis, bij ‘mijn’ mensen. Doe Lia lieve groeten, want jullie waren opeens weg met jullie prachtige dochters. En laat het komende jaar een beter jaar zijn voor alle Palestijnen en alle mensen die hun vrienden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *