8 gedachten over “Ahmed Marcouch heeft een eigen website

  1. Ik kwam een aantal dagen geleden een stuk tegen over Marcouch en zijn “nieuwe rol” binnen de PvdA, of is er eerder sprake van geen rol? Marcouch staat als lijstduwer op de lijst voor de PvdA bij de stedelijke verkiezingen. Tijdens de ledenverkiezingen voor het lijsttrekkerschap voor nieuw sloten is hij niet gekozen. Op zijn poster en website draait het nu vooral om Marcouch, niet meer om de PvdA, met kleine letters ergens weggestopt in een hoekje. Aan de ene kant begrijpelijk. Marcouch is natuurlijk flink beetgenomen en buitenspel gezet door de partijleden. Maarja ook dit is democratie. Wat denken jullie? Zal Marcouch zijn zetel opgeven als hij gekozen wordt met voorkeursstemmen? Dat is vrijwel altijd het geval bij een lijstduwer….

  2. Volgens mij heeft Marcouch al laten weten dat hij zijn voorkeursstemmen wel degelijk gaat gebruiken, en het lijkt me ook geen toeval dat hij nu flink van zich laat horen. Hij werd als ‘lijstduwer’ geplaatst toen het er nog naar uitzag dat hij in zijn eigen wijk door zou kunnen werken. Nu duidelijk is dat de wijk zelf met een nipte meerderheid voor een andere voorzitter heeft gekozen is de inzet nu om hem op een andere goede plek in de Amsterdamse politiek te krijgen. En al is hij niet van mijn partij, met mijn zegen, want ik zou hem voor ons Amsterdammers niet graag kwijt willen. Vandaar, deze (sluik)reclame.

  3. Maar is dat nu dan niet dubbel? Hij is in eerste instantie als lijstduwer op de stedelijke lijst gezet om stemmen te trekken voor de PvdA lijst. Nu pakt het toevallig goed uit omdat hij anders van het politieke toneel zou verdwijnen. Hoe groot is de kans dat het nog goed komt met Marcouch en de PvdA? Tenzij hij een stedelijke wethoudersfunctie, misschien die van de noord-zuid lijn haha, krijgt zie ik het niet zo 123 gebeuren.

  4. Het is volledig volgens de geldende regels, Said. Voorkeursstemmen zijn toegestaan. Daar zou hij niets aan gehad hebben wanneer hij opnieuw stadsdeelvoorzitter was geworden, maar nu wel. Marcouch heeft ook geen problemen met de PvdA, hij is alleen niet herkozen in zijn stadsdeel. Volgens mij is het duidelijk dat mensen als Asscher en Cohen hem voor Amsterdam niet kwijt willen. Dus gaat het er nu om of er genoeg Amsterdammers zijn die het ook geen slecht idee vinden dat hij, bijvoorbeeld, wethouder wordt. Zo ja, dan blijft hij voor de stad behouden. Wat mij een heel goed idee lijkt. Kan ik nog eens met hem van mening verschillen.

  5. Het is ook geen kwestie van regels. Ik ben goed op de hoogte van de “regels”. Het is meer een kwestie van vertrouwen en positie. Het vertrouwen is in mijn ogen minder geworden, hij is immers niet gekozen. Vertrouwen onder de leden is minder geworden maar ook het vertrouwen van Marcouch in zijn positie. Niets is meer vanzelfsprekend. Hij is van zijn “troon” gestoten. In Slotervaart had Marcouch vrijspel vanuit de Partij, het is immers een aboeiende allochtone wijk / stadsdeel. De partij belangen zijn op wijkniveau dan ook minder dan op stedelijk niveau. Op stedelijk vlak is het daarom ook nog maar te zien welke rol Marcouch krijgt. Denk dat er bij de samenstelling van de lijst, dus voordat bekend was dat Marcouch stedelijk een rol zou kunnen spelen, de verschillende posten al verdeeld zijn. Wie is bereid ruimte te maken voor Marcouch? Zitten de stedelijke kiezers eigenlijk wel te wachten op een Marcouch als stedelijke wethouder? Hoe gelukkig zal hij zelf zijn met enkel een gemeenteraadsfunctie?

  6. Dat zullen we allemaal zien, Said. Wat de stedelijke kiezers willen zullen we zien wanneer ze gestemd hebben. Het staat ons ten slotte vrij op wie we stemmen. Wat er gaat gebeuren wanneer Marcouch inderdaad veel voorkeursstemmen krijgt is vervolgens aan de partij. Dat er mensen afvallen doordat andere mensen voorkeursstemmen krijgen hoort nu eenmaal bij het systeem waarvoor we gekozen hebben, en iedereen die in de politiek wil moet leren met verlies om te gaan. En als de PvdA onderling werkelijk alle posten al verdeeld heeft dan hebben ze straks misschien een probleem. Zou ook erg onverstandig zijn om te ver op de verkiezingen uit te lopen. Tenslotte is het helemaal maar de vraag hoeveel zetels de partij krijgt.

Reacties zijn gesloten.