Recht voor de Palestijnen, niet te vinden op het CIDI congres

vlag.jpg

Filmpje van de alternatieve receptie, buiten het Vredespaleis op 9 maart. Hier. Het Cidi had een conferentie georganiseerd, als gotspe in het Vredespaleis, met aanwezigheid van onze eigen ministers Verhagen en Hirsch Ballin, en meer belangrijk volk zoals Jaap de Hoop Scheffer aan de rechterkant van het politieke spectrum.

Daarbuiten vond dus een alternatieve manifestatie plaats. Met bekende koppen: Benji de Levie, Kristel, Harry van Bommel, Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid, die opmerkte dat er in dat Cidi congres dat moest gaan over vrede en veiligheid, niemand was uitgenodigd van wat je ‘het andere Israel’ kunt noemen. Dus werden alle werkelijke belangrijke issues niet genoemd, de muur, de nederzettingen, de illegaliteit van de oorlog tegen Gaza, de oorlogsmisdaden. Sher Hever (spoedig meer over hem) een kritische Israeli, en dus typisch niet uitgenodigd, noemde de conferentie niet alleen eenzijdig, maar neokoloniaal: er wordt over ‘vrede in het Midden Oosten’ gepraat, maar de belangrijkste partij waar het over gaat, de Palestijnen, de Arabieren, waren niet uitgenodigd.
(En zie Sonja Zimmermann van het Palestina Komitee in haar glansrol als rechter)

Voor een uitgebreid verslag van de conferentie zelf, onze correspondent Maarten Jan Hijman, alias Abu Pessoptimist, hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *