“We apologize…”

sorry.jpg

We apologize for the 1,5 million dutch people that voted for Geert Wilders.

Remember, please: there are still 11 million dutch people who didn’t!

The facebook group “We apologize” has 67000 members on day four. And 75000 on day five.

Hier.

19 gedachten over ““We apologize…”

 1. Waarom moet ik excuses aanbieden voor iets wat andere mensen met mijn nationaliteit hebben gestemd? Dit soort groepsdenken stuit mij tegen de borst.
  Het ligt in hetzelfde straatje als aan alle Nederlandse moslims vragen om excuses aan te bieden voor de aanslagen van 11 september.

  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen daden, niet die van een ander.

 2. Wel eens het verschil overwogen tussen zelf je excuses aanbieden en van anderen eisen dat ze dat doen, Oscar? We maken een aparte lijst voor druiloren die niet mee willen doen en het ook nog nodig vinden om dat te komen vertellen.

 3. Mijns inziens is ‘We apologize’ een uitstekend initiatief en ik heb mijn naam er dan ook aan toegevoegd. Het is een manier om je hardop uit te kunnen spreken tegen de PVV, je schaamte te tonen voor het feit dat een man met een dergelijk huiveringwekkend partijprogramma zover kan komen in Nederland.

 4. Ik schaam me ook te leven in een land waar kennelijk zoveel mensen een dergelijk gedachtengoed aanhangen. Opgehitst door een demagoog wiens enige doel is haat en verdeeldheid te zaaien.

 5. Ik ben het eens met Olav, ik hoef me niet te verontschuldigen voor wat anderhalf miljoen iedioten hebben gedaan. Ik veroordeel het, maar voel me er niet verantwoordelijk voor. En ik hoop dat er geen PVV stemmers in mijn vrienden en/of kennissenkring zitten, wnat dan is de vriendschap over.

 6. Sorry maar je berekening klopt niet helemaal, de PVV heeft 16% van de stemmen behaald (100/150 x 24), er waren dus 9.375.000 stemmers (1.500.000/16 * 100), dus 9.375.000 – 1.500.000 = 7.875.000 stemgerechtigde die over blijven, zit er toch ruim 3 miljoen naast. Daarnaast is de PVV bij de jeugd nog veel populairder dus als je over de gehele bevolking zou kijken zou je je nog voor veel meer mensen moeten verontschuldigen, succes hiermee.

 7. Ah, weer zo eentje die zijn eigen naam niet durft te noemen. Wat is dat toch, dinges, toch een soort schaamte? Of ben je echt zo’n angsthaas die denkt dat de mohammedanen komen? Of ben je flinker als je je kunt verschuilen?

  De sommetjes komen niet van mij en interesseren me ook niet erg. Waar het om gaat: dat er mensen in het buitenland zijn die denken dat we hier allemaal gek zijn geworden, en dan hecht ik er toch wel aan om te laten weten dat de meerderheid zich nog geen oor laat aannaaien door die charlatan.

 8. @ Trees (5):

  Je bent het eens met OSCAR, neem ik aan. Zelf had ik hierover nog niets gezegd.

  Maar ik ben het wel met jou eens, dat niet-stemmers op Wilders niet verantwoordelijk zijn voor zijn behaalde winst. Ik zou de verklaring, waarvan ik de bedoeling wel kan onderschrijven, dan ook anders hebben geformuleerd.

  @ Foxion (6):

  Niet zo hard van de toren blazen over berekeningen, als je er zelf ook een potje van maakt.
  Je houdt nl. helemaal geen rekening met reststemmen (boven een bepaald product van de kiesdeler) en toegewezen restzetels.
  Rond tien miljoen mensen hebben gestemd. Als Wilders 16% heeft behaald, zijn dat dus…ruim 1, 5 miljoen stemmen!
  En hoe je aan “drie miljoen stemmen ernaast” komt, is mij helemaal een raadsel. Niemand noemt zo’n aantal uberhaupt.

 9. Dat we gek zijn geworden?? Dat denken sommigen toch al. We hebben een eigenzinnig drugsbeleid, we hebben abortus en euthanasie wetten.

  En we hebben het homohuwelijk, waarvan een groot deel van de wereldbevolking ook niks van begrijpt. Onze MP, Balkenende vond het zelfs nodig om in Indonesië te zeggen dat ie er ook niet voor was, maar dat ie in de oppositie zat toen dat de wet ingevoerd werd.

 10. Maar dat soort ‘gekte’ was nou juist wat Nederland het image gaf van een open, tolerant land, en dat blijkt nu veel minder waar te zijn – en dat is de reden dat er – inmiddels 81000 Nederlanders actief laten weten dat de aanhang van Wilders goddank een minderheid is.

 11. Hoi Olav, sorry, ik was het eens met Oscar. Nee, ik had gelijk toen ik die petitie zag er een naar gevoel bij. Ik voel me er echt niet verantwoordelijk voor , maar wel heb ik een veranwoording om die mensen aan te spreken of het te veroordelen. Of te kiezen of ik pvv st4mmerw in mijn kennissenkring wil hebben. Ik denk echt dat ik zo weinig gemeen heb met deze mensen als het gaat om basis principes over hoe je omgaat met je medemens, met de wereld , pollitiek etc. Nee, daar wil ik neits mee te maken hebben. EN ja, ik vind eht een akelig idee dat er zoveel op de PVV gestemd hebben. Maar hoe dol ik ben op Holland, de mythe van “we zijn toch zo open enloyaal” had ik allang achter me gelaten.
  Greot

 12. Hoi Olav, sorry, ik was het eens met Oscar. Nee, ik had gelijk toen ik die petitie zag er een naar gevoel bij. Ik voel me er echt niet verantwoordelijk voor , maar wel heb ik een veranwoording om die mensen aan te spreken of het te veroordelen. Of te kiezen of ik pvv st4mmerw in mijn kennissenkring wil hebben. Ik denk echt dat ik zo weinig gemeen heb met deze mensen als het gaat om basis principes over hoe je omgaat met je medemens, met de wereld , pollitiek etc. Nee, daar wil ik neits mee te maken hebben. EN ja, ik vind eht een akelig idee dat er zoveel op de PVV gestemd hebben. Maar hoe dol ik ben op Holland, de mythe van “we zijn toch zo open enloyaal” had ik allang achter me gelaten.
  Greot

 13. Een stem op Wilders is een stem op de Likoed-partij. Ik had sterke twijfels over Rosenthal (ook omdat hij in zijn boeken over terrorisme Israel buiten schot laat), maar vooralsnog lijkt het mee te vallen. Hij lijkt toch meer voor de VVD te kiezen, al zitten daar natuurlijk ook Likoed-leden tussen (hoe zit dat nu met die dubbele loyaliteit waar Wilders zo tegen is?).

 14. Ik denk dat het helemaal niet zo belangrijk is wat Rosenthal persoonlijk over Israel denkt. Die doet gewoon zijn werk als formateur zo goed mogelijk. Het Midden Oosten is bovendien bij de formatie geen belangrijk onderwerp. Ik ken Rosenthal uit de Eerste Kamer als een wat formele, en zeer correcte man. Maar dat hij zijn best zal doen om de VVD, niet voor niets een winnaar, terwille te zijn als dat kan, ja dat zal wel.

 15. Anja, denk je niet dat Wilders wel iets moet terugdoen voor al die miljoenen die hij heeft ontvangen van mensen als David Horowitz? Punten van Wilders als:
  – Snij in de afdeling propaganda van multicultureel Nederland: de publieke omroep (=kritisch documentaires over Israel)
  – Staak alle subsidies aan de anti-Israël-industrie, zoals ICCO, OxfamNovib etc.
  zouden voor mij toch een veel principiëler standpunt vereisen van een formateur. Ik heb het idee dat de kiezer in slaap is gesust met de hypotheekrente-aftrek e.d. en dat de ideologische achtergronden bewust niet zijn aangekaart.

 16. Een formateur heeft geen principieel standpunt, hij bemiddelt. Het is zijn taak om te kijken hoe de partijen tot een coalitie kunnen komen. Wat hij persoonlijk van Wilders denkt is niet aan de orde. Het zijn de andere partijen die beslissen of ze met Wilders willen, de formateur gaat daar niet over. Dus richt je pijlen op Rutte.

 17. Rosenthal in informateur en geen formateur, Anja. Dat mag je als 1e kamerlid toch wel weten lijkt mij

 18. Ja, ja Anja, daar kan jij toch maar niet tegenop hé met je veertig boeken en je uitgebreide kennis van Israel-Gaza en het voorm. Joegoslavié. Als we toch zulke jongens als Rob niet hadden, waar bleven we dan.

  Dag,

  Jan.N

Reacties zijn gesloten.