Free Sakineh!

Teken NU de petitie om ervoor te zorgen dat Sakineh, de Iraanse vrouw die dreigde te worden gestenigd, niet wordt opgehangen. Hier. NU doen, er is niet veel tijd meer. Er hebben al 170349 mensen getekend.

32 gedachten over “Free Sakineh!

  1. Tsjonge, Piet, dat is een radicale oplossing, heel Iran weg inclusief de bevolking en ook de groepen die voor hun vrijheid vechten? En hoe wou je het doen, bommetje?

  2. Het stenigen van deze vrouw zou een schande zijn, niet alleen voor Iran, maar voor de hele Moslimwereld.

  3. Waarom zou de steniging, waar we allemaal heel erg tegen zijn, meer een schande zijn voor mijn Nederlandse moslimvrienden (die er net zo tegen zijn) als voor jou of mij, Jantina? We verdelen verantwoordelijkheid toch niet per godsdienst?
    Als deze vrouw wordt gestenigd of opgehangen is dat een schande voor de gehele wereld.

  4. Ik steun deze aktie van harte. Ze heeft deze bekentenis ook nog onder dwang afgelegd, maar ja, daar kun je zo iets verwachten. Ik hoop dat deze aktie echt helpt, maar in dat land kijken ze niet naar wat anderen in de wereld er van vinden.

  5. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één persoon tegen deze actie is. Met alle islambashers erbij zal het aan de aantallen niet liggen.

    Ondertekend natuurlijk.

  6. Wie veroordeeld deze vrouw?
    Wie heeft het recht om dit te doen?
    Sta op tegen het onrecht dat mensen elkaar aandoen!
    Laat je horen!

  7. ‘IK WILDE EEN STATEMENT MAKEN TEGEN DIT BARBAARSE GEBRUIK’
    Enca Caen maakt brons tegen stenigen
    dinsdag 17 augustus 2010, 22u35Auteur: André Vlerick

    Het bewuste nieuwe kunstwerk van Enca Caen
    if
    ALLES OVER

    Merelbeke

    MERELBEKE – De Merelbeekse geëngageerde kunstenaar Enca Caen doet weer van zich spreken. Nu heeft de man een bronzen beeld gemaakt als aanklacht tegen stenigen, iets wat in landen als Iran nog steeds gebeurt.
    Het beeld, een bronzen arm en hand met daarin een steen, die een werpgebaar maakt, werd maandag door de kunstenaar, samen met Blankenbergs gemeenteraadslid Piet WIttevrongel geplaatst in de kerk van het West-Vlaamse Lissewege in het kader van de beeldenroute.

    Aanleiding is de nakende uitvoering van de doodstraf door steniging van de Iraanse Sakineh Ashtiani, die beschuldigd wordt van overspel. ‘Aansluitend bij de resolutie van enkele Vlaamse raadsleden van 7 juli, willen wij op onze manier een duidelijk statement maken tegen dit barbaarse gebruik dat echt niet meer van deze tijd is en tegen de fundamentele mensenrechten indruist’, zegt Caen.

    Naar eigen zeggen wil hij niet alleen de Belgische politici maar ook de moslimgemeenschap in ons land oproepen om bij de Iraanse autoriteiten tussen te komen, overspel niet langer als een halsmisdaad te aanzien en steniging gewoon af te schaffen.

    Aan de eerste reacties te zien, maakte het kunstwerk alvast bij veel gewone burgers ook al iets wakker. ‘Hopelijk helpt het’, zegt Caen.

  8. Izz ad-Din Ruhulessin sprak gisteravond bij Pauw en Witteman over “Westerse waarden” die Iran a.h.w. opgedrongen zou krijgen, maar er is geen sprake van Westerse waarden, slechts van normale menselijke afkeer tegen dit soort mishandeling. Kortom: ik heb getekend. Geen enkele religie mag een vrijbrief vormen voor geweld!

  9. nooit iets gehoord van deze vrouw totdat ik vannacht een vrouw naast mijn bed zag die intens bang was en heel veel pijn had en ik hoorde alleen ter dood veroordeeld. ik toets dat de volgende ochtend in op internet en dan zoeken naar foto’s en ik herkende haar. na verder googelen kwam ik erachter dat ze nog leeft en dat er een kans bestaat dat ze gered kan worden, dus heb ik getekend ! vraag me niet hoe het kan, maar misschien is er toch meer tussen hemel en aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *