Nederland onderwerpt zich aan de Arabieren

Vandaag is er in Nederland besloten om een bezoek van een groep Israëlische burgemeesters af te zeggen. Wat bleek, toen de lijst werd verzonden, dat er ook burgemeesters opstonden van nederzettingen die volgens het internationaal recht illegaal zijn.

Israël is kwaad. Een parlementslid vond dat Nederland zich met deze beslissing onderwerpt aan de Arabieren. Zie Ha’aretz, hier, en zie Abu Pessoptimist, hier.

Morgen meer.

9 gedachten over “Nederland onderwerpt zich aan de Arabieren

 1. Sjonge jonge, niet te geloven!!
  De “wijsheden” van Nederland worden eindelijk wakker.

  Groet,
  Gerrie

 2. Anja, Ik hoorde vanmorgen om kwart voor 8 op radio 1 “Israel” en hoorde wat over burgemeesters en Westbank. Wilde het terug gaan horen maar er stond in het Leidse Dagblad een atikel “Kolonistenleiders niet welkom in Nederland” Door Ad Bloemendaal. Hebben Rutte – Verhagen en Wilders zitten slapen?
  Als ik intik: Hoe zionistisch is Rutte? 14.400 resultaten en bij Wilders is het ruim 4ooo resultaten en bij Verhagen is het 2800 honderd. Ik schrik wat ik zoal tegen kom maar ook ,bronnen, die mij ,staven, om door te gaan. J.F. Verhagen

 3. Dacht ik ook eerst: hoe kan Verhagen die beslissing door hebben laten gaan, dat ligt niet in zijn aard. Maar het is niet het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat de beslissing nam, zoals ook foutief in Ha’aretz stond, maar het VNG, de gemeentes dus. En daar gaat het ministerie niet over.

 4. Als het respecteren van de internationale rechtsorde een concessie is aan de Arabieren, dan hoop ik dat we nog veel concessies zullen doen. Er worden kamervragen gesteld las ik. Worden er onderhand eens kamervragen gesteld over de buitenlandse investeringen in Wilders om het beleid van onze regering te beinvloeden?

 5. Een juiste en terechte aktie van de VNG. Het is te hopen dat deze aktie veel publiciteit genereert en meer mensen in Nederland (en de rest van de wereld) bewust maakt van de misstanden op de Westbank en de Gazastrook. Daarbij ook nog complimenten voor deze geweldige site,

  groeten Dirk van der Plas

 6. Anja, Bedankt voor je bericht! Ik was toch van plan om je nog wat te vertellen. Vandaag met mijn vrouw naar de ,pijnkliniek, in Alphen aan de Rijn geweest en nam ,Oorlog als er vrede dreigt, mee om verder te lezen en legde dat op het bed naast dat van mijn vrouw. De zuster die haar hielp met haar ,klaar, te maken voor dat ze de pijn behandeling zou krijgen zag dat boek en begon er over.Ik had nog wat nagelezen tot ,Partijigheid, en toen zij even zat gaf ik jouw boek om dat stuk te lezen. ,Goed boek en ik ga het kopen,. Er was een mijnheer uit Alphen en een uit Katwijk en die laatste heeft het boek van Robert Fisk gelezen en van beide heren en de zuster heb ik het adres om nader over Palestina te komen praten. Voor het eerst mensen die luisterden en verder vroegen. Van huis uit opgevoed dat Israel alle rechten heeft gekregen van de,Heer,! Die uit Katwijk vertelde dat hij met van Agt heeft gesproken en dat kwam goed bij hem over. Twee jaar geleden was ik daar ook en had de verwoesting van Palestina van Robert Soeterik bij me en ook toen was er een mevrouw die op bed lag en geinterresseerd was en nu 2 jaar later 3 mensen waar ik mee kan praten. Het kan verkeren! J.F. Verhagen

 7. Ik zou het een goed idee vinden als alle officiële Israelische delegaties/personen die naar Nederland willen komen in het kader van een bezoek aan een Nederlandse (semi-)overheidsinstelling gescreend zouden worden op hun feitelijke gedrag jegens Palestina. Als dan blijkt dat iemand in strijd handelt met het internationale recht moet zo iemand geen toestemming krijgen.

  Dat is toch consequent handelen?

  Joes

 8. Er liggen wel Kamervragen. Van CU en SGP onder andere. En natuurlijk van PVV.

  Dus Verhagen zal er wel iets van moeten vinden.

  Ik denk dat hij een dilemma heeft. De beslissing van de VNG afkeuren, in de lijn die hij als vriend van Israël steeds heeft gevolgd. Of de gelegenheid te baat nemen en naar de PVV meteen duidelijk maken dat het toekomstig minderheidskabinet VVD-CDA niet altijd naar de pijpen van de PVV zal dansen.

  Moeilijk, moeilijk.

 9. Ja, wij zijn dan netjes, ethische en willen het goed doen, terwijl aan de overkant van de grote plomp het volgende in gang gezet wordt:

  The United States plans to provide Israel with its most extensive military aid package in history, reports say.

  http://edition.presstv.ir/detail/135072.html

  Dit is dan toch werkelijk water naar zee dragen … het is dan ook te hopen dat dit niet gaat gebeuren.

  Over Verhagen, het politieke kopstuk en niet die aardige meneer die hier een comment plaatste, kan ik heel kort zijn: een foute politicus in schaapskleren.

Reacties zijn gesloten.