Voor Helma

Klein Palestijns schreeuwbeestje. Ze bleek ontzettend dorst te hebben, en lebberde twee schoteltjes water leeg in de keuken. Nu heb ik (een beetje) ruzie met dokter Wael die het schoteltje helemaal aan de andere kant van de tuin neerzette, want die wil geen vieze beesten in het kantoor. Vandaag is ze nog niet langs geweest. Als dokter Wael haar weg heeft gejaagd hebben we echt ruzie.

Kleine poes keek me na toen ik weg ging.

13 gedachten over “Voor Helma

 1. Jeetje, wat een snoepie ! En nog zo klein !
  Ik zou terstond wéér in de verleiding zijn om de vliegmaatschappij te bellen en een poezenticket kopen. Om haar daarna hier heel veel liefde te kunnen geven en op te zien groeien als een mooie schoon-witte snoes.

 2. Ach het is zo’n schatje, ik ga het nu al zo vreselijk vinden om haar achter te laten, want ze is net te jong voor zonder moeder, ze had gisteren zo’n dorst. Toen ik vandaag op het NCCR kwam zat ze te schreeuwen in een boom en durfde er niet uit, ik heb haar er uit gelokt en geluld, en voor het laatste stukje heeft Rommel haar er uit geplukt. Toen had ze zo’n honger, ik kon alleen een beetje van die kwark vinden in de keuken, die heeft ze opgegeten en toen was ze een uurtje rustig. Ik geloof dat ze nu denkt dat ik haar mama ben. En nu loopt ze gezellig door de NCCR, tot ergernis van dokter Wael die geen vieze beesten binnen wil en haar waterbakje buiten gezet. Ik heb hem zo vriendelijk mogeijk aangekeken en het bakje weer mee naar binnen genomen. Dit is mijn poes. Maar wat ik moet doen als ik weg ga…

 3. Geef dat poesje, namens jouw, cadeau aan het personeel van het NCCR als cadeautje bij je vertrek.
  Hang een kaartje om haar hals met ANJA.
  Doe er een voer- en waterbakje bij en je zult zien dat er niemand zal zijn die haar naar buiten kiepert als jij weg bent.

  Succes Anja!!
  Groet,
  Gerrie

 4. Tja dilemma. Josphine vindt het vast niet leuk om een concurrente te krijgen ..
  Is Joes niet te porren voor een nieuw poesje?
  Dan zouden jullie kunnen vragen – als moederpoes een thuis heeft(?) – of ze half januari met jullie mee mag.
  Dan heeft onze Kifaiaclub niet alleen drie allochtone snoezen, maar zelfs een echte Gazaanse!

 5. (7)Hoi Poeskees,

  Het woord is: hayawaan nahief.
  Ha’ya’waan = beest
  na’hief = lelijk

  Waarom wil je dat eigenlijk weten?

  Groet van Ollebol!!
  Gerrie

 6. ‘k Zat helemaal fout Poeskees.
  Nahief moet mager zijn, dus scharminkel is MAGER BEEST.

  Hoe gaat het met de kleine Anja, Anja?
  Groet van Ollebol,
  Gerrie

 7. Het gaat goed met haar. Gisteren liep ze nog ontzettend te jammeren, maar vandaag lag ze ergens stilletjes een tukje te doen en kon ik haar niet vinden voor het hapje dat ik had meegenomen. Een beetje kip. Dat vond ze zo heerlijk dat ze probeerde mijn vingers er bij op te eten. De mensen van het team zijn er al aan gewend dat ik een merkwaardig zwak hebben voor dat beestje en doen nu mee, die komen ook al met schoteltjes water aanzetten.
  Ik kan haar niet meenemen al die vreselijke grenzen over, en haar ergens achter moeten laten bij een grens is nog erger. Dus ik ga een minilesje poezenzorg geven, en dan zwaait ze me uit.

  Gisteren liep ze achter me aan want ik ben nu geloof ik haar moeder. Ik moest naar een interview en ze liep mee tot aan de straat, en zat me daar na te kijken. Hartverscheurend. Asof ze dacht die komt niet meer terug. Toen ik terug kwam kon ik haar niet vinden, maar vanochtend was ze er weer, een van de vrouwen van het team, bijgenaamd Chocolade, kwam haar brengen.

  Dat gaat een moeilijk afscheid worden. Denkt iedereen dat het over Palestina gaat – don’t cry for me Palestina…

 8. Nee, Claire, een on-ingeënte poes uit Palestina drie moeilijke grenzen over – niet te doen. En het zou nog veel erger zijn geweest als ik haar ergens aan een grens achter had moeten laten.

 9. Dat weet niemand, Claire. Niemand heeft het diertje nog gezien, en het kantoor is verhuisd. Verdrietig. Ik hoop maar dat het goed met hem is, en dat die paar daagjes zorg genoeg waren dat hij zelfstandig verder kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *