Demo: democratie en vrijheid voor EgypteBericht van Harry van Bommel: twee initiatieven in elkaar geschoven, solidariteitsdemo zaterdag om 16.00 op de Dam, centrale leus: Democratie en vrijheid voor Egypte. Georganiseerd door de SP en de ‘6 april beweging’. En ondersteund door EMCEMO en Coördinatiegroep Euromediterrane organisaties alsmede de Arabische Vereniging ter ondersteuning van het Egyptische volk.

Harry van Bommel spreekt ook. Zie de oproep op zijn weblog: hier.

Jan Marijnissen interviewde Harry van Bommel, met instemming, hier. Emile Roemer geeft ook zijn zegen, hier.

4 gedachten over “Demo: democratie en vrijheid voor Egypte

 1. Is het niet prachtig om te zien?
  Ik krijg kippenvel als ik die mensen in Egypte zie.
  Niet uit angst maar gewoon omdat mensen nog altijd de dienst uitmaken en dat controle en repressie nog altijd faalt.
  Hopelijk ook in de bezette gebieden want geloof me dat is een proeftuin om ons in het Westen onder de duim te krijgen.
  Zoals ik schreef tegen iemand die een beetje zat te zeiken over Arabieren,Moslim broederschap etc. Als het ze lukt om hen te onderdrukken dan kunnen ze dat ook met ons.

 2. Roland denkt dat de massa de dienst uitmaakt. Ogenschijnlijk lijkt dat zo te zijn in Egypte. Maar de werkelijkheid is dat een beperkt aantal “hooggeplaatsten”de dienst uitmaken.
  In Nl gebeurt dat ook. Zie hoe “Groen Links”met de mening van de meerderheid omgaat en hoe de meerderheid zich vervolgens schikt.
  Weer een kwartje gevallen waarom Femke is vertrokken?

 3. Volgens mij is dat niet wat Roland zei.
  En jij maakt er ook een potje van. Dat een aantal hooggeplaatsten in Egypte de dienst uitmaken is nou juist waar zo’n enorm deel van de bevolking tegen in opstand komt.
  En dat de top van Groen Links zich aan het vervreemden is van een flink deel van hun natuurlijke achterban is weer een ander probleem, en daar gaan ze op afgerekend worden op 2 maart. Jolande Sap is geen Mubarak, en appels zijn geen peren.

Reacties zijn gesloten.