Al Arakib voor de zeventiende keer afgebroken – met nog meer geweld



Vanochtend, het Bedoeïenen dorp Al Arakib voor de 17de keer afgebroken. Het geweld tegen de bewoners die vreedzaam vechten voor hun bestaan – ze wonen op hun eigen land, ze zijn staatsburgers van Israël – wordt elke keer erger. Het wordt tijd om het Joods Nationaal Fonds, dat zegt het land te willen hebben om er bomen op te planten aan te klagen vanwege het geweld tegen de rechtmatige bewoners.

Zie Richard Silverstein op Tikun, hier.

Eén gedachte over “Al Arakib voor de zeventiende keer afgebroken – met nog meer geweld

  1. N.a.v. de berichten over Al Arakib heb ik het Nederlandse JNF via het contactformulier op hun website de volgende boodschap gestuurd:

    Plant geen bomen op van bedoeïenen geconfisqueerd land

    Ik wil u mijn bezorgdheid overbrengen, nu ik op YouTube heb gezien hoe het JNF bomen wil planten op de plaats van het bedoeïenendorp Al Araqib in de Negev en bulldozers inzet om de bestaande leefgemeenschap voorgoed te vernietigen.
    Mijn vader en moeder, die Israel altijd zeer waren toegedaan, zouden zich in hun graf omdraaien als ze wisten hoe er in dat land wordt omgegaan met afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners. Ongetwijfeld zouden zij er op staan dat hun inschrijving in het gouden boek zou worden verwijderd.
    Het wordt tijd dat de Nederlandse afdeling van het JNF ervoor pleit dat het in Israel zijn koers wijzigt, zodat het niet langer medeverantwoordelijk is voor het vernietigen van huizen en dorpen van de bedoeïenen en het bedreigen en molesteren van de inwoners die, net zo goed als de Joden, inwoners van Israel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *