3 gedachten over “Breaking news: Israëlische invasie in noorden van Gaza.

  1. Er zijn aanvallen geweest op Gaza, maar behalve zenuwslopend, en veel schade aanrichtend, geen gewonden of doden. Of het daarbij blijft is de vraag. De Amerikaanse ambassade in Israel heeft de Amerikaanse burgers die zich in Gaza bevinden opgeroepen te vertrekken. Mensen in Gaza vatten dat op als een onheilspellende mededeling – voor de grote aanval op Gaza in 2008/09 werden buitenlanders waaronder journalisten de toegang geweigerd, en als de VS denkt dat het wel opnieuw op een grote aanval uit kan draaien is dat slecht nieuws.

  2. Het Israelische raketschild Iron Dome zou vanaf zondag operationeel moeten zijn aan de grens met Gaza. Nu Netanyahu zich ook verzekerd weet van een Amerikaans veto in de VN, kan men weer onbekommerd aan de slag. Zou minister Rosenthal te porren zijn voor steun aan een no-fly zone boven Gaza?
    http://sns.ly/8Scmy8

Reacties zijn gesloten.