Ach de lente

Ik heb het wel eens verteld, ik ben ontzettend stads. Ik kan nog net een sijsje van een drijfsijsje onderscheiden, en de natuur vind ik prachtig, vooral als je ernaar kunt kijken vanaf het terras van een gezellige uitspanning waar ze korenwijn en bitterballen serveren.

Ik heb nog maar kort een balkon, en kijk tegenwoordig mijn ogen uit in het tuincentrum, een geheel nieuw fenomeen voor mij. Dit jaar kocht ik een zak met goedkope bolletjes en knolletjes die ik zelf moest planten. Heb ik gedaan, echt zonder enige hoop dat die dingen het voor mij, ongelovige qua natuur, zouden doen. Maar ja hoor, er komen groene sprieten op. Ik weet alleen niet meer waar die van zijn.

Mijn kruidentuintje staat er ook fantastisch bij. Maar ja, die komen gewoon van appie.

Dit is de bak met thijm, oregano en salie. De salie heb ik nog van vorig jaar, want die bleef het gewoon doen toen de rest al zachtjes was gestorven in de kou. Ik heb ook rozemarijn, basilicum, bieslook en munt.
Kijk, als je het eten kunt dan onthoud ik wel hoe het heet.

7 gedachten over “Ach de lente

 1. Van de week de eerste vleermuis zien vliegen, die kun jij vast ook zien van je balkon. Maar je bolletjes en kruiden zien er goed uit. Ik heb van de week sla gezaaid en snijbiet. Nou zorgen dat de katten van de buren er niet in spitten en poepen. Ben nu de koffieprut dagelijks aan het uitschudden boven de gezaaide rijtjes. Ik ben gek op katten ,maar ik haat ze in mijn tuin.

 2. Die koffieprut blijft tussen de kussentjes onder hun pootjes zitten Elisabeth, en daar hebben ze een hekel aan dus blijven ze weg zodra ze het ruiken.
  Hoewel er natuurlijk altijd eigenwijze katten zijn die zich er niets van aantrekken.
  Maar niet geschoten is altijd mis!

  Groet,
  Gerrie

 3. Houden ze ook niet van gebruikte Nespressocupjes tussen hun tenen? Want ik kan voor iemand met een tuin een kuub gebruikte cupjes verzamelen, staat meteen ook kleurig.

 4. Maak er slingers van Anja en geef ze aan iemand met een kersenboomgaard.
  Dan blijven de vogels weg en ook de katten die op vogeljacht gaan.
  Twee vliegen in een klap!
  Nou, je bent me een mooie! Wat verzamel je nog meer??????????

  Ha,ha,ha!
  groet,
  Gerrie

 5. Ja…..daar kun je ook slingers van maken, dansende en zingende slingers, en ze nemen geen opbergruimte in beslag.

  Wel met het risico dat nieuwsgierige katten een kijkje komen nemen en die willen Ina en Elisabeth nu juist, bij hun tuintje, op afstand houden.

  Groet,
  Gerrie

Reacties zijn gesloten.