No Fly Zone Over Gaza!

Toen ik een paar van mijn Palestijnen te logeren had in Amsterdam zag ik het: als er het geluid te horen was van een helikopter of een vliegtuig schrokken ze, of werden onrustig, of liepen naar het raam om naar de lucht te kijken. Een reflex. Want in Gaza is dat geluid altijd slecht nieuws. De enigen die over Gaza heen vliegen zijn de Israëli’s, en niet met goede bedoelingen. Het kunnen verkenningsvliegtuigjes zijn, onbemande drones, die elke loslopende kip in de gaten houden, maar het kan ook een bombardement betekenen, of een gerichte moord, een bom op een auto of een huis.

Toen de mededeling de wereld rondging dat Europa zou zorgen voor een no-fly zone boven Libië, om te voorkomen dat Khadafi zijn vliegtuigen in kon zetten tegen de opstand, dachten de Palestijnen waarom Libië wel en wij niet?

De kinderen van Gaza maakten er een demonstratie van, op het strand. Het bericht daarover: hier.

5 gedachten over “No Fly Zone Over Gaza!

  1. 2. Waarom niet in het Arabisch: omdat ze jou iets duidelijk willen maken, Joost.
    1. Als je een beetje had opgelet dan wist je dat Hamas al eindeloos een wapenstilstand heeft aangeboden, dus geen raketten, en dat Israel daar niet op in wil gaan en liever doorgaat de vrijheid aan zichzelf te houden en te bombarderen wanneer het ze uitkomt.

  2. Een No Fly Zone boven Gaza?
    Dat moet dan in de eerste plaats gelden voor al die raketten die Hamas en andere terreurgroepen bijna dagelijks op de burgerbevolking van Israel afschieten, toch?
    Of zijn we het er mee eens dat deze terroristen doorgaan met hun oorlogsmisdaden?

  3. Een geheel overbodige reactie, Arnold.
    We zijn het er allang over eens dat raketten afschieten niet de manier is, maar de vraag die ik aan de geijkte tegenstandertjes altijd stel, en die altijd onbeantwoord blijft, is hoe de Palestijnen dan wel hun recht kunnen halen. De bezetting is illegaal, de blokkade is illegaal, en noch de VS noch onze regeringen doen daar wat aan.

    Om al het geheel legitieme verzet van de Palestijnen weg te zetten als terrorisme, en niet te kijken naar het terrorisme van de staat Israel is dom, eenzijdig en kwaadaardig, en je begrijpt natuurlijk wel dat je daarmee hier geheel aan het verkeerde adres bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *