Kanker hoofddoek

aaamaast-14.jpg
(Foto maakte ik een paar jaar geleden – heeft geen verband met het verhaal)

Zelf ben ik het gezeur over hoofddoeken al een hele tijd flink zat, maar ik kwam een prachtig boos verhaal tegen (dank, Chris Bouma) over hoe dat zo is, als je als moderne Nederlandse jonge vrouw verkiest een hoofddoek te dragen. Moeten we toch maar even lezen.

Waarin de hoofdpersoon in korte tijd de termen kanker hoofddoek en kutbuitenlander naar haar hoofd kreeg.

Fragment:

Waar het op neerkomt: Ik dring niemand iets op, functioneer naar behoren, pas me aan, participeer in deze Nederlandse samenleving, maar gebaseerd op het feit dat ik een hoofddoek draag, denken mensen het recht te hebben je als tweederangs burger te mogen behandelen en mij random voor alles en nog wat uit te mogen te maken.

En geloof me, ik hoef niet gered te worden. Had me gered toen ik ‘s avonds laat door jongens lastig gevallen werd. Had me gered toen ik als achttien jarige een week lang doodziek was omdat een debiel GHB in mijn drinken had gegooid tijdens een gezellig avondje op stap met vriendinnen. Had me gered toen ik op te jonge leeftijd een tattoeage zette omdat ik dat stoer vond en niet in de gaten had hoeveel impact zoiets later zou hebben.
Daar lieve meneer Wilders, had ik allemaal graag gered van willen worden, jaren geleden.
Dat de een zijn zogenaamde vrijheid de ander niet is, moge duidelijk zijn. Hoe ik dat voor mijzelf afbaken, is aan mij, en mij alleen. Uiteraard wetende dat het meneer Wilders z’n reet zal roesten of ik onderdrukt ben of niet, en het een staaltje moslimbashen is waar Pim Fortuin een driedubbele salto in zn graf van draait.

De economische crisis is nog steeds niet afgedaan, China neemt de boel over, dagelijks sterven duizenden mensen in oorlogen en aan aids, er worden goed geïntegreerde kinderen gedeporteerd naar land van herkomst, criminaliteit neemt toe, vrouwenhandel is groter dan ooit, maar Nederland maakt zich druk om de hoofddoek. Als de Nederlandse samenleving zich net zo boos zou maken over de bovenstaande zaken als het feit dat ik mijn hoofd bedek, zouden we zowaar in een utopie kunnen leven.

Niet de (niet bestaande) islamisering is een gevaar voor deze samenleving, de groeiende intolerantie is daarentegen wel funest.

Dankjewel meneer Geert Wilders.

Hele verhaal op DunyaHenya, Hier.

Een gedachte over “Kanker hoofddoek

  1. Een goed artikele en het klopt.
    Zo worden Moslima’s behandeld ongeacht hun culturele achtergrond. Nederlandse Moslima’s ondervinden plots dat ze geen Nederlander meer mogen zijn.

Reacties zijn gesloten.