Offerfeestactie voor gehandicapte kinderen in Gaza

Traditioneel sturen we elk jaar vlak voor Kerst een ‘bedelbrief’ naar de donateurs van Stichting Kifaia, want dan geven christenen en de voormalig christelijke heidenen nog wel eens wat extra. En toen dachten we, multicultureel als we zijn, dat we ons wel eens aan konden passen aan de islamitische feestdagen, want ook moslims willen met de heilige dagen nog wel eens wat extra geven aan de ‘wezen en weduwen’ – de zakaat, een van de vijf pijlers van de islam. Kortom: we zijn op faceboek en via e-mail een offerfeestactie gestart, want we weten dat veel islamitische Nederlanders een warm hart hebben voor Gaza.

Offerfeestactie: steun de gehandicapte kinderen in de Gazastrook

Ongeveer duizend volwassenen en kinderen in Gaza krijgen zorg van het National Center for Community Rehabilitation, het NCCR, een organisatie voor mensen met een handicap. De onvermoeibare thuiszorgteams doen hun uiterste best om gehandicapten en hun families bij te staan. Aan betrokkenheid, deskundigheid en energie is geen gebrek. Aan medicijnen, rolstoelen, looprekken, krukken, luiers en andere hulpmiddelen wel. Steun dit jaar met het Offerfeest de gehandicapte kinderen in de Gazastrook.

Kleine Hala werd door complicaties bij jaar geboorte deels verlamd. Ze is echter een vrolijke slimme meid die zingt, tekent en graag naar school zou gaan. Hala zal over een tijdje uit haar rolstoeltje gegroeid zijn. Ook heeft ze aangepaste schrijfwaren nodig, waar mee ze goed zou kunnen schrijven.

De achttienjarige Mohammed verloor een arm en een been tijdens de Israelische aanvallen van 2008/2009. Gelukkig heeft hij een kunstbeen waarmee hij aardig vooruit komt. Om de prothese goed passend te maken draagt Mohammed stompkousen. Deze slijten snel en moeten regelmatig worden vervangen. Net als zijn rolstoel. Zijn ouders zijn arm. Zonder deze middelen verkleint de wereld van de tiener zich tot het binnenplaatsje van zijn huis.

De Nederlandse stichting Kifaia steunt het NCCR al 12 jaar met geld, training, en door het verhaal van de verstikkende blokkade en het onophoudelijk geweld in Nederland te vertellen. Help Hala, Mohammed en de andere patiëntjes om weer deel te nemen aan de maatschappij. Maak uw bijdrage over op gironummer 8207589 ten name van Stichting Kifaia, Amsterdam. Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

www.kifaia.nl

O ja, en natuurlijk zijn wij heel blij als jullie deze oproep willen verspreiden in eigen vriendenkring, op facebook of weblogs.