En in Gaza overleed Ramadan, 12 jaar

En in Gaza overleed gisteren een jongen van twaalf in de intensive care: Ramadan Bahjat Az-Za’lan. Zijn vader was gisteren al gedood, bij een bombardement op Gaza, waarbij ook 17 familieleden die nog lagen te slapen werden gewond, vijf van hen zijn nog in het ziekenhuis.

In de afgelopen 48 uur werden door Israëlische aanvallen op Gaza 5 mensen gedood, een aantal van hen in gerichte moordaanslagen. De familie van Ramadan waren burgers.

Bron: hier en hier.

5 gedachten over “En in Gaza overleed Ramadan, 12 jaar

  1. Israel heeft zich inmiddels geprofileerd als een terroristische staat, in alles vergelijkbaar met Duitsland voor- en tijdens WO2.

  2. Ik deel je verontwaardiging, Charles, maar niet je vergelijking. Je kunt in de bezette gebieden spreken van etnische zuivering, van apartheid en zelfs van een langzame poging tot genocide. Maar er zijn geen concentratiekampen waar mensen industrieel worden afgemaakt met duizenden tegelijk. Dat maakt wat Israel doet nog niet goed – alleen maar omdat de holocaust erger was – maar je bereikt niets als je vergelijkingen maakt waarvan iedereen meteen kan zeggen: dat klopt niet. Dus doe niet.

  3. Spijt me, jongens, maar ik ga verder geen discussie voeren over de vraag wanneer iets een concentratiekamp is. Wat ik hier boven heb gezegd moet maar genoeg zijn, en wie het niet met me eens wenst te zijn is dat maar niet.

  4. Dan moet ik hier toch weer even mijn bewondering uitspreken voor het feit dat, hoewel ik het niet altijd met je eens ben, je in 99,9 % van de gevallen loepzuiver de grenzen ziet. Degenen die jou voor antisemiet uitmaken zouden zich diep moeten schamen.

Reacties zijn gesloten.