Herdenk de aanval op GazaEn voor wie het nog niet heeft gezien en het aankan: de werkelijkheid van de aanval op Gaza, bekeken vanuit de Palestijnen zelf. Verhalen van kinderen, authentieke beelden. Bekijk Tears of Gaza, hier.

7 gedachten over “Herdenk de aanval op Gaza

  1. Pingback: De herinnering aan Cast Lead zal niet verdwijnen | alexandrina

  2. “In fact it is remarkable that even though they live so close to one another, much if not all of what Israelis know about their Palestinian neighbors comes from high school text books and popular racist stereotypes.”
    Een mooi artikel van Miko Peled, waarin hij nog eens uitlegt hoe geschiedvervalsing en selectief onderwijs hebben bijgedragen tot een klimaat waarin een gruwel als Cast Lead kon plaatsvinden zonder dat er internationaal of in Israel zelf grote verontwaardiging ontstond.
    http://mikopeled.wordpress.com/2011/12/20/ethnic-cleansing-of-invented-people-by-miko-peled/

  3. En Israel bereid de volgende grootscheepse moordpartij in Gaza voor. Niet van die kleintjes zoals gisteren weer, maar een flinke, zoals die van drie jaar geleden, die ‘swift and painful’ moet zijn. Want die was erg succesvol vinden ze zelf. Succesvol waarom is niet zo duidelijk, want het heeft de raketten niet tegengehouden, Hamas niet uit het zadel gewerkt, het verzet van de Palestijnen zelf niet ondermijnd, hoeveel leiders ze ook vermoorden, er komen elke keer weer nieuwe, en zelfs lukt het niet om Hamas en Fatah, Gaza en de Westoever permanent gescheiden te houden, dus hoezo succesvol? Alleen maar omdat ze er wel weer op rekenen er ongestraft mee weg te komen? Zie hier.

  4. Pingback: loodzwaar jubileum | jominee

Reacties zijn gesloten.