Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

maandag 30 januari 2012

Zygmunt Bauman over Israël

Categorie: Palestina/Israël om 11.18 uur

“Mijn radicaal tegenovergestelde manier om de Holocaust te ‘herdenken’ kan als volgt worden samengevat: het is verboden om te zwijgen over de Israëlische misdaden en de vervolging van de Palestijnen, precies omdat het lot van de joden in Europa een vergelijkbaar begin had – discriminatie, pogroms, getto’s, waar de Shoah op volgde”. Zygmunt Bauman

Zygmunt Bauman, Poolse jood, 87 jaar, schrijver van belangwekkende boeken over de huidige tijd, was vorige week voor een lezing in Nijmegen. Het citaat hierboven heb ik uit het engels vertaald, het komt uit een interview dat hij in Polen gaf, zie hier.

Jullie gaan op mijn weblog meer horen over Bauman.

Geen reacties

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

73 queries. 0,125 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie