Het vermoeden

Gisteren geinterviewd voor Het Vermoeden, het zondagochtendse tv-programma van de IKON waarin iemand geïnterviewd wordt, onder andere over geloof maar vooral ook over engagement. Het aardige van het programma is dat – anders dan in de geijkte kwekprogramma’s waarin alles wordt opgeplitst in soundbites van een halve seconde – degene die aan het woord is zomaar uit mag praten. Een verademing. En je krijgt het gevoel dat je even echt kennis mag maken met iemand. Wat iemand bezielt, wat hem echt drijft, wat ze werkelijk te zeggen heeft.

Het programma bestaat nu dan ook tien jaar, en heeft een schare eigen fans. Nu was ik aan de beurt om met Annemiek Schrijver in gesprek te gaan, en dat was feest. Over Palestina, over de Ekklesia – mijn kerk – en over hoe ik gelovig ben geworden en wat dat voor me betekent. Ik zat er zelf te veel in om het te kunnen beoordelen, maar ik denk dat het een mooi programma is geworden – waarschijnlijk is het op 4 november te zien. Ik zal jullie waarschuwen.

Na mij was Irene van Lippe-Biesterfeld aan de beurt, konden we elkaar even begroeten. Eens was zij studente aan de opleiding waar ik les gaf, en nu zou ik wel leerling bij haar kunnen zijn. We volgen elkaar uit de verte en komen elkaar dan zomaar weer ergens tegen.

Een leuke ploeg mensen die samen Het Vermoeden maken. Prettig om daar tussen te zitten en samen te werken.