Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

woensdag 17 oktober 2012

De economische oorlog tegen Gaza

Categorie: Palestina/Israël,Te Gast om 15.51 uur


(Sara Roy)

Op het weblog van Clara Legêne een goede samenvatting van een lezing van Sara Roy, een belangrijke econome die al jaren precies volgt hoe de economische oorlogsvoering tegen de Palestijnen gevoerd wordt – vooral in Gaza. Het is belangrijke achtergrondinformatie voor iedereen die zich voor Gaza interesseert.

Roy beschrijft hoe de politiek van Israël, van isolatie van de Gazastrook en normalisatie van de bezetting, het beeld van bezetter en bezette dus, verschoof naar een poging de wereld te laten geloven dat het gaat om twee volken die een grensconflict hebben. Van een beleid dat de economie van Gaza wilde domineren en controleren is Israël opgeschoven naar een beleid dat de economie van Gaza bewust vernietigt. ‘Economic warfare.’ Het gevolg is: totale ineenstorting van de private sector en afhankelijkheid van humanitaire hulp en de zwarte markt.

Lees verder: hier.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

64 queries. 0,348 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie