De muur is afgebroken – een theologische visie op Palestina/Israël

Interessante bijeenkomst, aanstaande zaterdag in Amersfoort, 14.30 uur.

Op 27 oktober 2012 presenteren Vrienden van Sabeel Nederland en Kairos Palestina Nederland op een mini-symposium de door hen gepubliceerde brochure ‘De muur is afgebroken’.

Deze brochure, geschreven door Henri Veldhuis, biedt een theologische herbezinning op het Israëlisch-Palestijns conflict, met als uitgangspunt de overtuiging dat – om met Paulus te spreken – ‘de muur is afgebroken’ (Ef. 2:14), en dat universele liefde en gerechtigheid de basis zijn voor alle ethiek en politiek. Dit uitgangspunt leidt in deze brochure tot de conclusie dat de mensenrechten en het internationaal recht ook voor christenen en kerken het primaire normatieve kader dienen te zijn voor hun maatschappelijke en politieke handelen.

Datum: 27 oktober 2012
Locatie: de Bergkerk te Amersfoort,
Dr. Abraham Kuyperlaan 2,
nabij NS station Amersfoort

Meer info: hier.