Update Gaza

Dit is Jihad Masharawi met zijn zoontje van elf maanden in zijn armen. Gisteren gedood.

Volg ook Abu Pessoptimist om het nieuws bij te houden. Update vandaag op zijn weblog:

Israel is in de nacht van woensdag op donderdag doorgegaan met het bombarderen van de Gazastrook vanuit de lucht, vanuit zee en met behulp van tanks. Daarbij werd volgens eerste berichten een hoge politieman gedood evenals twee strijders van Hamas. De politieman, Habes Masmah, 30, werd van zijn motor geschoten ten oosten van Khan Younis, aldus medische kringen in Gaza. Ook twee leden van de Ezzedin al-Qassam Brigades van Hamas werden gedood. Hun namen waren: Wael Haidar al-Ghalban and Hisham Muhammad al-Ghalban. In de loop van donderdagochtend werden nog twee slachtoffers binnengebracht in het Kamal al-Adwan-ziekenhuis in Noord Gaza: Rany Hamad and Khalid Abu Naser. Het totaal aantal doden staat daarmee – voor zover bekend – op 17. Er zijn over de 100 gewonden, de ziekenhuizen puilen uit.

Een eerdere lijst van slachtoffers (woensdagnacht):

Ahmad Masharawi, 11 months old
Ranan Yousif Arafat, 7 years old
Abu Alsoawin in Nusseirat, 65 years old (Source)
Issam Abu Izah, 23 years old
Mohamed Al Kasih, 19 years old
Ahmad al-Ja’bari, 52 years old
Mohamed al-Hiems, 30 years old
Omar Al-Mashharawi, 1 year old. (Source)
Mohammed Ibrahim, 18 years old
Essam Al ma’si, 19 years old
Heba Adel Al Mashharawy, 19 years old
Razan Yusuf Arafat, 3 years old

Israel meldde donderdagochtend dat gedurende de nacht 100 “raketlanceerplaatsen en infrastructuur plaatsen” verspreid over de Gaza Strook werden aangevallen. (Wie de afgelopen maanden of jaren dit soort Israelische mededelingen over raketlanceerinstallaties of plaatsen waar sprake zou zijn van een ‘terroristische infratructuur’ heeft gevolgd en dat heeft vergeleken met andere bronnen (bijvoorbeeld dit blog) , weet dat Israel met dit soort labels ook kippenboerderijen, steenfabriekjes, woonhuizen en bakkerijen aanduidt, AbuP).

Lees meer hier.