Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

donderdag 22 november 2012

Nieuwe gehandicapten in Gaza: help!

Categorie: Palestina/Israël om 10.43 uur


(In Gaza, nu)

Goddank, wapenstilstand. Niet dat de problemen over zijn, juist nu moeten we aan het werk.

Er zullen in Gaza naar schatting twee tot driehonderd nieuwe gehandicapten zijn, sommigen zijn tijdelijk, en hoeven alleen te herstellen en revalideren, anderen zullen voor hun leven gehandicapt zijn. Dit gaat het gewone budget van het NCCR dat al drieduizend gehandicapten verzorgt ruimschoots te boven, dat begrijpen jullie.

In de komende tijd zullen we er alles aan doen om noodfondsen aan te schrijven en we zijn blij met elk tientje dat wordt gedoneerd. Over drie weken gaan wij weer naar Gaza, als we van Israël vergunning krijgen, en we hopen daar niet alleen ondersteuning te kunnen bieden bij de zorgplannen voor de nieuwe patiënten, maar ook onze geteisterde collega’s en vrienden een beetje te helpen met de verwerking. Gelukkig is geen van de mensen die wij kennen gedood of zwaar gewond, maar wat ze hebben meegemaakt, de angst waar ze in hebben gezeten is uiteraard verbijsterend. Wij van Stichting Kifaia hopen uiteraard dat we ze ook het goede bericht kunnen gaan brengen dat de mensen in Nederland die zo hebben meegeleefd, behalve hun hart ook hun portemonnee hebben laten spreken, en dat we ze een flink bedrag kunnen overhandigen. Doneren kan heel simpel op de website: www.kifaia.nl. We zijn blij met elk tientje.

Kijk hier.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

64 queries. 2,818 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie