Kan dat in Nederland, vrouwen zomaar op straat zetten? Dat kan.

Kan dat in Nederland, vrouwen zomaar op straat zetten? Zonder geld, zonder adres om naar toe te gaan? Dat kan, en gebeurt.

In de vluchthaven Amsterdam staan 84 kamers leeg, terwijl er elke dag vrouwen vanuit de asielzoekerscentra op straat worden gezet, en daar niet in mogen. Zo komt er dan een Somalische vrouw van 68 bij de gekraakte Vluchtgarage aanzetten, daar gebracht door mensen die haar aantroffen op een bank bij het station Leeuwarden, zonder geld, zonder adres waar ze naar toe kon. En pas was er een 21jarige vrouw die zich meldde bij de Vluchtgarage, geklinkerd uit AZC Almere. Nergens is er opvang voor hen, alle door kerken en andere vrijwilligers georganiseerde opvang zit vol, en bij de illegale onderkomens waar alleen mannen zitten zijn ze niet veilig.

De vrouwen van Vrouwen Tegen Uitzetting en andere supporters doen hun best voor elke vrouw apart weer opvang te vinden, maar zijn ten einde raad. Vandaar: gisteren op het Spui een kleine demonstratie: Wij willen een normaal leven! Op straat leven kan niet! Eerder afgebroken door een enorme hagelbui. Hinderde niet, het punt was gemaakt.
Meer info: hier.