Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

woensdag 30 april 2014

Alfama – de dag van de anjerrevolutie

Categorie: Algemeen om 11.42 uur

Lonneke en ik de stad in, want het is 25 april, de dag waarop de anjerrevolutie wordt herdacht, van veertig jaar terug. We logeren in Alfama, een prachtige oude volksbuurt in Lissabon met veel stegen en trappen, klimmen en dalen, waar je de fado uit de ramen kunt horen klinken. Als we ergens koffie drinken, want dat doen alle Portugese stedelingen buiten de deur (een bica kost 60 cent) horen we tromgeroffel en het geluid van doedelzakken. In Alfama beginnen ze vast met hun eigen demonstratie. De heren van het buurtcomité lopen gewichtig voorop en delen rode anjers uit. Wij krijgen er ook een.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

64 queries. 0,337 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie