Koffer

Koffer pakken. Niets vergeten. Kaarsjes voor als het licht uit valt in Gaza. Alle papieren die moeten helpen als ik moeilijkheden krijg bij een van de twee grenzen. Alle verlengsnoertjes, opladers en batterijtjes die een modern mens nodig heeft en die daar niet te krijgen zijn. Instructies voor de mensen die op huis en poezen passen. Een week blik. De stapel chocoladeletters in mijn tas die ik nog steeds heb omdat de reis in december niet doorging. Oil of Olaz voor Fatma, want niets helpt een vrouw zo de oorlog door als anti-rimpelcreme.

Twee van mijn drie collega’s zijn al ‘geaccodeerd’, en mogen Gaza in, als er tenminste niet plotseling iets tussen komt. Die komen twee dagen later. Over de derde moeten we nog bericht krijgen. We zijn er al weken mee bezig. Het wordt weer spannend.

Als alles goed gaat komen vanaf morgen de weblogberichten uit Gaza.
Commentatoren geduld, ik heb daar maar één keer per dag de kans om berichten te screenen en op het weblog te zetten. Als de electriciteit het doet. Insha ‘Allah.

9 gedachten over “Koffer

  1. Daarbij stel ik het op prijs op om nog even het volgende op te merken. Twee discussie’s worden met Sub verengd naar één discussiepunt met onvereenigbaarheden.

    1. Hoe ga je om met dreiging met geweld vanuit fascistische hoek om politieke oppositie de kop in te drukken;
    2. Hoe ga je om met fascistische propaganda.

    Ad 1. Wordt (voor mij) eenvoudig beantwoord. Niet aan toegeven.
    Ad 2. Ook (voor mij) eenvoudig te beantwoorden. Verbieden .

    Ieder kan naar smaak het fascistisch gehalte van zowel de geweldsadepten als Sub inschatten. Ik hoop vooral, dat we niet aan 1 toegeven, en dat Sub 2 uit de 2 gevaren zone blijft. Ik vertrouw op Anja Meulenbelt en op Geert Mak en op Ceylan-Pektas Weber en op Claar dat zij de Sub (mijn mening) rommel scherp beoordelen.

    Claar, misschien moet jij me maar even op de vingers tikken als ik te korte bochten neem.

  2. Love you Anja;

    We say Ahlan Wa Sahlan, welcome and Gaza knows its friends and wishes you a good trip. It is the place you loved Anja, and it is and its people love you. So, Ahlan Wa Sahlan again and hope to see you tomorrow.

    Ramadan Hussein

  3. Ook onze lieve vierde collega is vandaag ‘geaccordeerd’ door de Israëlische grenspost! Onze (omslachtige-administratieve) gezamenlijke inspanning heeft zijn vruchten opgeleverd.
    Ik hoop zó dat jullie viertjes eindelijk weer eens een goede en vruchtbare reis zullen hebben, nadat het zoveel keer niet mocht lukken …
    Veel warme liefde aan al onze medewerkers van de NCCR in Gaza !

  4. Vrede en meer dan alle goeds daar Anja, voor jou en alle andere dierbaren. In gedachten met jullie verbonden!

    Lieve groeten Ans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *