Rokende rookpaal

Te gast: Claar
Hier een echte rokende:

’s ochtends vroeg om halfnegen, perron 11 in Utrecht.
maar moet je die kauwgom zien, ’t is erg – en daar hoor je niemand over.

12 gedachten over “Rokende rookpaal

  1. Ik stoor me bijna evenveel aan kauwgom op de grond als aan sigarettenpeuken op de grond, maar in ‘actieve’ vorm zijn sigaretten natuurlijk veel irritanter en vooral veel gevaarlijker dan kauwgom dat is. Ik ben ook niet zo’n fan van de verkettering van rokers, ik zou liever zien dat mensen actief geholpen werden er vanaf te komen.

  2. Dat zie je helemaal verkeerd, Anja. Dat is juist gezèllig! Een beetje rommel is véél gezelliger dan als het overal schoon is, toch? 🙂 Zo denken juist veel (vaak jonge) mensen, hoor. (Ik niet hoor)

  3. mmmm…. ik kan me enorm storen aan een bepaalde manier van kauwgom kauwen…. Van die mensen die voortdurend met hun mond open zitten te kauwen en te smakken en van die kleine belletjes blazen en laten knappen… zenuwachtig gedoe. En inderdaad… die ranzige kauwgom overal op, onder en tegenaan… bah… Ik vind het er overal op straat of waar dan ook smerig en rommelig uitzien. Meer afvalbakken plaatsen heeft totaal geen zin als jongeren tóch te beroerd zijn om hun zooi erin te gooien. Laatst nog, in de bus. Achter ons zat een jongen van pak ‘m beet 13 – 14 jaar iets te eten. Op een gegeven moment wil er iemand uitstappen. De bus stopt, deuren gaan open, jongen staat op en loopt naar een openstaande deur en gooit het verpakkingsmateriaal (en dat was nog verbazend veel ook) van zijn versnapering zo, huppekee de straat op. Mijn vrouw en ik keken hem met een boos gezicht aan en spraken hem aan op zijn gedrag. Maar hij wist ons doodleuk te vertellen dat dat hem absoluut niet interesseerde. Het maakte hem totaal niets uit dat zijn zooi bij iemand anders voor de deur kwam te liggen.
    Mij is vroeger altijd verteld dat als ik mijn afval niet direct kwijt kon dat ik dat dan in mijn zak moest stoppen en het bij de eerstvolgende gepaste gelegenheid weg kon gooien.
    Blijkbaar wordt dit niet aan iedereen verteld.
    Zoals een collega van een vriend van mij. Hij maakte altijd in de pauze een ommetje met haar en zij had die vervelende gewoonte ook. Hij sprak haar ook op haar gedrag aan en ze reageerde met: “Goh, dat is mij vroeger nooit verteld, maar nu je het zegt, zet het me wel aan het denken…” Nooit meer iets op straat gegooid.
    Gewoon vroeg mee beginnen en je kinderen het juiste voorbeeld geven… Al die zooi op straat kan écht niet vind ik.

  4. Vroeger op school moesten nablijvers vaak kauwgom pulken van het schoolplein en van onder de tafels. krijg ineens een déjà vuutje…

  5. Ik stoor me ook aan rommel op straat, maar sinds ik in Indonesië heb rondgelopen besef ik pas wat echte rommel is. Je hebt daar geen vuilnisbakken, in het beste geval geulen van een halve meter breed langs de weg. Daar gooi je alle zooi in, en aan het eind van de dag, huppakee, de fik erin. Als mensen al niet meer kans hebben op longkanker door het hoge percentage kretek rokers, dan wel door de zwarte plasticgassen en uitlaatgassen. Ook veel natuur wordt verpest door het willekeurig weggegooide afval. Beschermde natuurgebieden zijn daarentegen (nog) schoner dan Nederlandse bossen.
    Een Indonesiër die een keer in Nederland was geweest gaf aan het hier zo mooi schoon te vinden, wat ik bij terugkomst moest beamen. Hij vond het Indonesische eten in Nederland het lekkerste dat hij ooit had gegeten! 😀

  6. Bij ons op school is kauwgom eten in de klas verboden, via de schoolregels.
    Ze staan dan ook braaf op en lopen naar de prullenbak als ik er iets van zeg. Dat gebeurt zo’n 4 keer per les, 20 keer per dag!!!
    Waar ik me op straat nog meer aan stoor is …spugen.
    Jassseesss!!!! Spugende mensen, daar griezel ik van!

  7. jaha… dat is echt ranzig. Mensen die zo’n rochel op straat spugen. Daar kan ik met mijn hoofd echt niet bij. Op de een of andere manier vind ik het nog verontrustender wanneer iemand van het vrouwelijk geslacht dit gedrag vertoont. Snuit gewoon je neus of slik het gewoon door. Ik zie echt geen enkele reden waarom iemands slijmvliesafscheidingen op straat moet belanden. Zit je ergens op een bankje of zo, kijk je op de grond en dan zie je daar van die grote groene slijmerige plekker op de grond liggen. Zit ik echt niet op te wachten, ga ik zowat over mijn nek. RANZIIIIG!!

  8. hehe je kunt t natuurlijk ook van de andere kant bekijken 🙂
    een gebruikte zakdoek is gewoon te ranzig om in je broekzak te stoppen, laat staan die papierenzakdoekdingessen die zijn helemaal te erg, en natuurlijk is er niet altijd een prullebak in de buurt…loop je daar mee rond te sjouwen 😉 bah bah

  9. haha.. het verbaast me dat de gewone zakdoek al nagenoeg verdrongen is door de tissue… raar… krijgen we straks ook het spreekwoord ‘knoop in je tissue’…?? da’s ranzig (en waarschijnlijk praktisch onmogelijk) als je net je neus hebt gesnoten. Geen wonder dat er zoveel zooi op straat ligt. De knoop om te onthouden dat je zo’n ding in de prullenbak moet mikken is verdwenen…

  10. Ik vind dit een behoorlijk smerig verhaal worden jongens en meisjes.
    Daarom even een vrolijk bericht:
    bij de laatste manifestatie Kind & Kunst hebben kinderen in Nijmegen op die grote zwarte treden voor het station tekeningen gemaakt door van de ene kauwgum naar de andere lijnen te trekken. Was een ideetje van kunstenares Ineke Kaagman en het heeft me in een klap verzoend met al die rubberen tuf op straat.

    En volgens mij worden die tissues van jullie vanzelf hard, dus ook dat biedt best kunstzinnige perspectieven, nu ik erover nadenk.

  11. kauwgum op straat is heel vervelend voor je skateboard 🙁

    wanneer was die manifestatie kind en kunst, claar? t is mij nooit opgevallen op t station :s ..wel jammer want dat maakt de rotzooi wel weer leuk natuurlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *