De zajel naar huis

De zajel, de vogel met een boodschap, de vier jonge Palestijnen dus die door ROOD naar Nederland zijn gehaald vertrekken morgen weer naar huis, naar Nablus.
Ze zijn tevreden, veel discussies, veel kennismakingen met mensen die nu de kans kregen om te zien wat in feite hun bealngrijkste boodschap is: Palestijnen zijn mensen, net als jullie.
Vrijdag in Haarlem de slotavond, met muziek.
Harstochtelijke liederen, biladi, hoorde ik, ‘ons land’. En er werd in het halfduister harstochtelijk gedanst, dabka.
Mira deed het woord. De mensen van ROOD werden bedankt, vooral Renske en Marco, die nu ook een beetje Plestijns zijn geworden. Ik werd nog lief bedankt, met hun laatste stukje zeep uit de beroemde olijfzeepfabriek uit oud Nablus, en nog wat cadeautjes.
Ik zie ze wel weer, in Nablus.

3 gedachten over “De zajel naar huis

  1. Ja, deze lieve mensen hoop ik ook snel weer te zien. Wat zijn ze me ontzettend dierbaar geworden. Zodra ik kan hoop ik naar ze toe te gaan en te ervaren hoe hun dagelijks leven is. Mee helpen op de universiteit, bij de Radio met Ablah en bij Zajel met Mira en Alaa.

  2. prachtige feestavond geweest, wij danken uw inzet voor de Palestijnse expositie. Helaas hebben we de website niet eerder gezien, daarom is onze reactie laat bij gekomen.
    Anja goed gedaan en tot volgende actie voor Palestijnse zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *