A Call to Europe

A CALL TO EUROPE

We, Israeli patriots concerned about the future of our state, hereby call upon you, the leaders of the European Union and the heads of European governments:

Stop the blockade on the Palestinian government!

Don’t starve a whole people in order to overthrow its elected government!

Only three months ago, European monitors supervised the Palestinian elections. They confirmed Palestine as the first democracy in the Arab world (holding its second democratic elections, the first having been won by the Fatah movement.)

This time, a Parliament with a Hamas majority was elected. Now you are giving the Palestinians a lesson in democracy: you are telling them that, unless they overthrow the government they have just elected, there will be no milk for their children, no medicines for their sick, no work for their unemployed, no salaries for their doctors and teachers.

You are fulfilling the cynical prescription of the advisor to our Prime Minister: “We need to make them lose weight, but not to die.”

This is not only a barbaric policy, it is also a terrible mistake: no people in the world would submit to such brutal and humiliating pressure from outside. The inevitable result will be a further radicalization of Palestinian opinion, and a deepening of the hatred for Israel and the West in the whole of the Arab and Muslim world.

That will make the prospect of peace even remoter, the peace we all need like air to breathe. It will lead to a bloodbath, which will cost the lives of thousands – Israelis, Palestinians, Europeans and Americans.

Talk to the Palestinian government!

Start a dialogue with Hamas!

Certainly, they must recognize the State of Israel’s right to exist, just as Israel must recognize the right of the State of Palestine to exist. But such recognition will grow out of negotiations, not the other way round.

Certainly, they have to stop violence, just as Israel must do so. But even at this stage a prolonged armistice can be achieved.

Certainly, they must accept the Two-State solution, and so must Israel. But their leaders have already hinted that they are ready for it – and this must be put to the test of negotiations.

We call upon you, leaders of Europe:

It is in the interest of Europe, as it is in the interest of Israel and Palestine, to achieve peace. Don’t succumb to pressure from outside interests, whose policy has already led to several recent disasters in the Middle East.

For the sake of all of us: follow an independent line, guided by wisdom and morality!

GUSH SHALOM
The Israeli Peace Bloc

P.O.Box 3322, Tel-Aviv 61033 * www.gush-shalom.org * info@gush-shalom.org

(*) See also the Yediot Aharonot article ‘War on Qassams not kosher’, by Aviad Kleinberg
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3238797,00.html

61033 p.o.b. 3322 Tel Aviv GUSH SHALOM

12 gedachten over “A Call to Europe

  1. Deze brief zojuist aaan alle voorzitters van tweede kamerfracties verstuurd, op de eenmansfracties en de lpf na. Ga ook nog de email van Bot opzoeken. kunnen zoveel mogelijk mensen deze brief en anderen versturen???

  2. Ik zeg dat Palestijnen en Israeliers moeten leren om te leven van hun eigen middelen en niet die van andere volkeren.

  3. Als je er nou even voor zorgt dat de bezetting wordt opgeheven is dat een reuze goed idee, Alexander. De Palestijnen zouden graag in de gelegenheid zijn om hun eigen kost te verdienen, en als Israel ophoudt te bezetten hebben ze die Amerikaanse miljoenen niet nodig en kunnen ze hun eigen sociaal economische problemen ook weer oplossen. Ik zal het ze doorgeven.

  4. Er zijn veel mensen die ons in Groningen vragen: “Kan ik een handtekening zetten?” Ik weet wel dat dat gemakkelijk is, maar anders doen deze mensen niets.
    Kunnen we er een landelijke handtekeningenactie van maken: praat met de Palestijnse regering en ondersteun hen financieel.

    Janny Beekman

  5. Ik hoorde Mirjam Sterk van het CDA net nog op de radio zeggen dat er niet gesproken moet worden met organisaties als Hamas. Op de opmerking dat Israel toch ook mensen doodt zei ze: “Maar geen onschuldige burgers. Hoe is het mogelijk. Leest zij geen kraknten, vraag ik me af.

  6. Helaas Corrie, helpt alleen het lezen van Nederlandse kranten niet erg om echt geïnformeerd te zijn. Ik ken geen enkele krant in Nederland die echt objectief (durft?) schrijven wat er werkelijk dagelijks in Israël en de bezette gebieden gebeurt.
    Als in 3 dagen tijd in het zogenaamd “vrije” Gaza, vijftien Palestijnen, waaronder twee kinderen, worden gedood door het IDF kunnen we lezen dat de doden lid waren van een terreurbeweging, wat dan ook automatisch impliceert dat ze dus onschuldige Israëlische burgers hebben vermoord of in ieder geval die intentie hadden.
    Daarnaast is deze Israelische actie slechts een reactie op het voortdurend afschieten van raketten vanuit Gaza.
    Dat die zgn. raketten van eigen maaksel nog nooit een doel van enige importantie hebben getroffen doet natuurlijk niet terzake.
    Dat het IDF als vergelding de gehele bevolking van Gaza, inclusief vrouwen en kinderen, terroriseert door het afschieten van zo’n 300 granaten per dag, dat lees je niet eens in onze kranten.
    En leest u in een Nederlandse krant wel eens een goed artikel over Gush Shalom of om wat anders te noemen, de acties van b.v. de jongerenbeweging van EAJG ?
    Ik weet niet wat de redacties van de media in Nederland weerhoudt maar een objectief oordeel over de misdragingen van Israel heb ik, anders dan in een enkele column, eigenlijk nog nooit gelezen.
    Maar het is natuurlijk de vraag van de kip of het ei, volgt de politiek in Nederland de media of volgen de media de politiek?

  7. Ja, je hebt gelijk Johan. Er staat zelden iets in de kranten over de misdragingen van Israel. Af en toe zie je daarover eens iets in een actualiteitenprogramma. Op de Belgische zender (Canvas) wel iets meer. Ik vond nog een uitdraai welke ik eens van de weblog van Anja geprint had. Van 24 mei 2004 “Israel schept extremisme”. Ik ben van plan om dat naar haar toe te sturen en met de raad om eens naar de weblog van Anja te gaan en dan vooral van haar dagboek de dag van 23 februari 2006 eens te lezen. Ook zal ik haar een paar copieën uit “De Brug” sturen. oa. een stuk van Amira Hass: “Altijd een strijder, altijd een terrorist” uit “De Brug” van december 2002 en van Jeff Halper: “Nederland moet Israel aanspreken”. Ik zal haar ook eens vragen om “De andere kant van Israel” van Susan Nathan eens te lezen. Zij is een Joodse vrouw, opgegroeid in Engeland. Zo’n zes jaar geleden is zij naar Tel-Aviv verhuisd. Daar voelde zij al snel dat ze niet wilde leven in het racistische systeem dat de Israelische regering hanteert. Daarom besloot ze te verhuizen naar Tamra, een Arabisch dorp binnen Israel. Zij beschrijft in haar boek de verschillende vormen van discriminatie die de Israelische Arbieren dagelijks moeten ondergaan. Zij zegt in een interview met SIVMO dat ze teleurgesteld is door het gebrek aan interventie van Europa.

    Ik weet niet of het helpt. Het is moeilijk om een ander op andere gedachten te brengen. Dat zie je wel aan het CIDI hoe die staan tegenover EAJG. Maar wie weet. Misschien wordt zij er door geraakt.

  8. Een minikrantenberichtje in de marge, NRC 14 april:
    De Veiligheidsraad van de VN wilde de oproep van de Arabische landen aan Israel om zich te onthouden van excessief geweld tegen de Palestijnen steunen, De VS heeft de stemming geblokkeerd. Volgens de Amerikaanse VN ambassadeur was de motie, ondanks drie dagen intensief onderhandelen, ´disproportioneel kritisch ten aanzien van Israel´.
    Het NRC zet de term ´excessief geweld´ tussen aanhalingstekens, hoewel ze vermelden dat er in de afgelopen week zestien Palestijnen werden gedood, waaronder kinderen.
    Verder niemand over gehoord.

  9. Net weer een “De Brug” ontvangen. Er stonden weer heel goede stukken in. Ik ga er nog een aantal bestellen bij EAJG en er naar Bot, Sterk, Eurlings enz. sturen. Kunnen ze niet meer zeggen: “Ik heb het niet geweten”.

    Corie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *