Stop het geweld

Minister Bot wil niet met Hamas praten tot ze ´het geweld afzweren´. Hamas heeft al ruim een jaar laten zien ernst te maken met het het zoeken naar politieke oplossingen in plaats van het plegen van aanslagen.

Ondertussen gaat het Israelische geweld gewoon door. Sinds vrijdag zijn zeventien Palestijnen gedood door het Israelische leger, waaronder twee kinderen. Gisteren werd Hadil Aban, twaalf jaar oud, gedood toen een Israelische raket werd afgeschoten op haar huis in Beit Lahiya. De andere huisgenoten werden gewond. Zie foto, van Haaretz.

Ik heb minister Bot nog niet horen zeggen dat hij de contacten met Israel verbreekt tot ze ophouden met het geweld.

Summary: our minister of Foreign Affairs, mister Bot, has said he will break off all contact with the Hamas government until they swear to stop ´the violence´. In the meantime Israel continues to kill Palestinian people, 17 people since friday, including a twelve year old girl. We have not heard minister Bot say he will cut off contact with the Israeli government unless they stop the violence.

4 gedachten over “Stop het geweld

  1. Minister Bot kan ook gelijk contacten met de VS opschorten totdat de Bush administratie de doctrine van “pre-emptive war” afzweert.

    De “double standards” zijn werkelijk ziekmakend…

  2. @ Charles (1):

    In dit geval is niet eens alleen sprake van een “double standard”, maar zelfs van een complete omkering.

  3. Het standpunt van de huidige Nederlandse regering in dezen maakt me zo langzamerhand razend.

    Hoe is het toch mogelijk dat men serieus genomen wil worden maar tegelijkertijd meent met twee maten te kunnen blijven meten? Is een Israëlsiche dode soms meer waard dan een Palestijns slachtoffer en hoe moet ik dat dan ‘lezen’ als ik de grondwet hanteer waarin men beweert dat iedereen voor de wet gelijk dient te zijn?

    Gelden dat soort regels uitsluitend binnen de beperkte grenzen van het koninkrijk en houdt die gelijkheid op zodra we de grens passeren?

    Wordt het niet eens tijd dat iemand van de SP tweede kamerfractie vragen gaat stellen over deze méér dan onverkwikkelijke zaak!!?

  4. Wellicht is het verschil dat de Bush administratie niet de vernietiging van een andere staat in zijn grondslag heeft opgenomen. Hoe kan je nou vreedzaam overleg voeren met een groepering waarvan je weet dat hun doel is je te vernietigen? Begrijp me goed, ik ben alles behalve dol op de wijze waarop Israel zich manifesteert, maar in deze begrijp ik het standpunt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *