Concept verkiezingsprogramma SP

Het is nu voor iedereen te lezen, het verkiezingsprogramma van de SP. Hier. Het is nog een concept, en zoals we dat van al die eigenwijze SPers kunnen verwachten zullen er tijdens de partijraad zeker nog amendementen in stemming gebracht worden. Maar gezien het aantal mensen dat er aan mee heeft gewerkt, gedacht, geschreven, en de zegen van het uitgebreide partijbestuur zullen de grote lijnen wel zo blijven als ze nu in het programma staan. De afdelingen kunnen er mee aan het werk. En iedereen kan er nu een mening over formuleren.

6 gedachten over “Concept verkiezingsprogramma SP

  1. Nellie, dat heeft geen zin. Er zijn namelijk partijen die eerlijk zijn, zoals de SP en de CU, en partijen die van kiezersbedrog hun hobby maken.

    Wil je weten in welke richting een schip op weg is, kijk dan naar waar het vandaan komt. De koers op het moment dat er een klip (de kiezer…) ontweken moet worden zegt niets.

    Het meest verraderlijk is op dit moment Rutte met zijn VVD. Hij wil ook de ‘bijstandsmoeders en mensen met een oorringetje’ binnenhalen. Hiervoor hebben we in Nederland een mooi spreekwoord:
    ‘Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen’

  2. Nellie, je kunt inderdaad beter kijken naar hoe partijen zich de afgelopen periode gedragen hebben dan naar hun huidge partijprogramma.

    Mooie beeldspraak, Hermie!

  3. Het is makkelijk praten wat de kleine partijen betreft. Zolang een kleine partij nog nooit in de regering heeft gezeten kun je nog niet echt zeggen dat ze zich aan hun standpunten houden. Partijen moeten altijd concessies doen, hoe kleiner de (derde) regeringspartij hoe groter de kans dat ze velen moeten teleurstellen, kijk maar naar D’66.
    Het beste is nog om naar het regeerakkoord te kijken, dat bindt de coalitiepartners. Hoewel dat natuurlijk wel achteraf is, kan dat wel je toekomstige keuze bepalen.

  4. Olav: foutmelding kan komen door vol geheugen, virusscanner of dat het al binnen is op je bureaublad bijvoorbeeld.

    En inderdaad, een partij kies ik op grond van hun initiatieven en stemgedrag van de afgelopen periode. Beloftes worden vaak niet nagekomen. Bij ons heeft bv. Groenlinks CDA en PvdA een wijkbibliotheek wegbezuinigt, een nieuw stadhuis gebouwd(het oude was al bijna 30jaar!), de gemeentelijke lasten sterk verhoogd en goede goedkope woningen gesloopt en vervangen door dure bouw. Dat zeggen ze nooit voor de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *