CIA in Gaza

Mijn vrienden in Gaza dachten het al, als wij door het noorden van de Gazastrook reden wezen ze op een geisoleerd staand modern gebouw; de Amerikanen, de CIA. Hoe dat daar zomaar kon staan? Ze haalden hun schouders op. Dahlan’s troepen hielden nieuwsgierige mensen ver, Dahlan werd tenslotte betaald door de VS. Het waren geruchten, die nu lijken te worden bevestigd. Zie hier.

Dat de troepen van Dahlan door Amerikanen werden getraind kon ik met mijn blote oog en zonder enige militaire ervaring zelf zien als ik ’s ochtends uit het raam van mijn flat keek, en de militairen voorbij zag rennen, liedjes yellend, ho ho ho. Onze flat keek uit op het militaire oefenterrein van Fatah. Ik heb genoeg Amerikaanse films gezien om te weten dat dat geen Palestijnse traditie is.

16 gedachten over “CIA in Gaza

  1. Vanmorgen een heel goed dubbel paginagroot artikel in ons regionaal dagblad de PZC over Hamas door Paul Aarts en Kees van Wagtendonk. Dat velen het maar lezen en het eens goed tot zich door laten dringen

  2. Stan van Houcke schreef een boeiende serie artikelen op zijn weblog onder de titel “Carl Linnaeus” naar aanleiding van de Linnaeus-tentoonstelling in de Amsterdamse Hortus. Stan citeert Charles Darwin. In de hoofdstukken 5 en 6 van The Descent of Man (1871) stelt Darwin dat de uitroeiing van inheemse volken een natuurlijk evolutionair proces is. Stan beschrijft hoe deze zienswijze ten grondslag lag aan een eugenetica op grond waarvan onder andere in Noord-Amerika en Europa ongewenste mensen werden gesteriliseerd of uitgeroeid.
    De theorieën van Darwin hebben onze gangbare wetenschappen, met name de sociologie beïnvloed, wat wel sociaal-darwinisme genoemd wordt. Zou het kunnen zijn dat de “strijd der culturen”, de onderdrukking en vernedering van de Palestijnen en de experimenten in Gaza hun wetenschappelijke en ethische basis vinden in het sociaal-darwinisme? Zou bij een andere ethiek een andere wetenschap horen, een wetenschap die de waardigheid van de mens, van alle mensen als uitgangspunt heeft?
    http://stanvanhoucke.blogspot.com/2007/06/carl-linnaeus-4.html

    Groet,

  3. Anja,

    Dit wordt doorgelinkt.

    Bert, kleine kanttekening. De evolutietheorie van Darwin werd soms door orthodoxe religieuzen (b.v. vanuit de RK kerk) bestreden met het argument dat deze de basis legde voor zeer bedenkelijke verschijnselen als eugenetica. Deze eugenetica is echter in mijn ogen pseudo wetenschap, terwijl de evolutie theorie dat niet was / is.

    We moeten deze zaken wel uit elkaar houden – er geen dingen letterlijk met de haren bijslepen. Of Darwin de uitroeiing van inheemse volkeren goedpraatte kan ik niet beoordelen. Daarvoor heb ik er in dit specifieke geval te weinig over gelezen.

    Echter: De evolutie theorie en er – door nazi’s en ander zeer bedenkelijk volk – van ‘afgeleide’ quasi wetenschappelijke hybridisaties zijn in mijn ogen 2 volstrekt verschillende zaken.

    Mazzel & broge, Evert

  4. Verdeel en heers. Een oud controle-mechanisme gebruiken de machtigen op aarde nog steeds. Ze zijn schijnbaar geslaagd; het Palestijnse volk is verdeeld.

  5. Anja,

    Ik moet dit aan u schrijven, ik heb het ongeluk, of eigenlijk het geluk gehad dat ik zes jaar geleden een man ontmoette, een stille moslim dacht ik, daar heb je er weer zo een.
    Zo een stille man, tot ik met hem in gesprek raakte, en hij mij vertelde dat hij uit Palestina kwam.
    En wel uit Gazastad, wat ik wist dat dat land bezet was door de israeliers en in mijn mening was dat geheel verkeerd.

    Deze Palestijn vond dat ik heel veel wist over de geschiedenis van zijn land, en zo raakten wij in gesprek.
    Ik vond het een leuke man, naarmate hij een beetje loskwam en meer met mij praatte.
    Ik vroeg hem hoe hij in Nederland terecht kwam en hij vertelde mij dat de Palestijnen ons land beschouwen als het land van melk en honing.
    Hij kwam op schiphol en werdt direkt in de gevangenis gegooid omdat de IND zei dat hij een Palestijnse terrorist was.
    Gelukkig had hij een hele goede raadsvrouw die maakte dat dat ongedaan gemaakt werd.
    Daarna werd hij in mijn stad gedumpt in een AZC en ik leerde hem kennen.
    Vanaf die tijd waren wij samen en wij zijn toen in een moskee getrouwd, meteen maakte ik toen kennis met zijn familie door de telefoon, en dat was heel lief , zij accepteerden mij meteen en zijn moeder was heel blij dat tenminste een van haar zoons veilig in nederland woonde, zijn vader was doodgeschoten door de israelisch vanwege een avondklok.
    Dat is nu zes jaar geleden, en nu is mijn man een uitgeprocedeerde illigale vreemdeling en hij telt dus niet mee als een persoon in nederland.
    Dit voorjaar zijn wij in onze gemeente getrouwd met heel veel pijn en moeite om onze papieren in orde te krijgen
    Nu moeten wij ons elke maand melden bij de vreemdelingenpolitie en die zeggen dan dat dat is om hem in de gaten te houden, en zeggen ze, we sturen hem toch wel terug, nou, daar sta ik dan met mijn man.
    Op dit ogenblik is hij in Ter Apel om opnieuw asiel aan te vragen
    omdat hij niet meer illigaal wil zijn, maar dat geeft heel veel stress voor hem en mij, ook omdat Nederland zijn land niet wil erkennen, zelfs een mevrouw van Vluchtelingenwerk vertelde mij dat Palestijnen niet meer bestaan, volgens haar zijn het allemaal terroristen, en dat zegt een mevrouw van vluchtelingenwerk notabene.
    Hij zit helemaal vol met zweepslagen op zijn rug, en sigarenpeuken op zijn lijf uitgemaakt, en ook nog een litteken van een kogelgat,gemaakt door de israelisch.
    Al mijn vertrouwen in onze overheid ben ik nu verloren ik vind wat dit volk wordt aangedaan zo heel erg en zo onrechtvaardig maar ook hoe de nederlandse overheid met deze mensen omgaat zo intens verkeerd, dat ik al mijn hoop begin te verliezen, ook al omdat mijn schoonfamilie mij niet mag bezoeken van de IND, als wij dan een visum aanvragen dan wordt het geweigerd keer op keer.
    Beste Anja, de enige mensen die naar ons verhaal luisteren en ons steunen zijn de mensen van de SP in onze stad, waar wij ons verhaal kwijt kunnen.
    Ik moest dit even aan u kwijt allemaal, omdat ik ook een heleboel vrienden ben kwijtgeraakt omdat ik met een moslim getrouwd ben en dan lijkt het wel of je met de duivel huist, terwijl deze man een hele lieve vredelievende liefhebbende man is.
    Soms, als ik met zijn familie spreek via de MSN, dan ben ik jaloers op de eensgezindheid en de goede band die ze hebben met elkaar.
    Ik volg via uw weblog het hele gebeuren, door u heb ik een heel goed beeld wat daar werkelijk gebeurd, ook dankzij uw boeken en uw verwijzingen, en natuurlijk door mijn familie daar, die mij heel goed op de hoogte houdt wat er werkelijk gebeurd.
    Ik ben niet erg on topic het spijt mij maar ik wilde dit even kwijt.
    Hij , mijn palestijnse man was net drie maanden te laat voor het generaal pardon, tja pech.
    Maar, wij blijven hopen, hoewel , als ik die dingen lees bv. van de CIA, is het volgens mij gewoon een geregiseerd spel, walgelijk gewoon hoe een land verkocht word.
    Anja, zet dit maar niet op uw weblog, ik ben al blij dat ik dit even aan u kwijt kan.
    Als een mens dus in Palestina is geboren,dan heeft hij , of zij dus gewoon heel erg veel pech, nou, dit accepteer ik dus gewoon niet, de wereld is van iedereen, volgens mij.

    Groeten Anja. en bedankt. Ma Salaame.

  6. God, Ria, wat een afschuwelijk verhaal, en wat schaam ik me voor mijn land. Ik ben heel blij te horen dat de SP’ers in jouw stad je steunen, maar wat zou ik willen dat we meer konden doen. Ik ben blij dat Anja je verhaal toch op haar weblog heeft gezet, want dit verhaal maakt me verontwaardigd en kwaad, en eens te meer gemotiveerd om me in te zetten voor een humane behandeling van asielzoekers in Nederland, en voor een menselijke asielprocedure.

  7. Goh Ria, wat een heftig verhaal, ik lees veel op dit weblog maar reageer niet vaak maar jou verhaal maakt wel indruk.

    Ik hoop echt voor jou en je man dat het toch nog gaat lukken hier in Nederland.

    Ria, veel sterkte toegewenst, ik ken je niet maar leef met je mee.

  8. Ria, een verblijfsvergunning kan ik je man niet geven, maar jullie zijn welkom om langs te komen en gelijkgestemden te ontmoeten. Neem maar contact op via mijn website als jullie willen. Groet, Hendrik Jan (Muhammad Yahya)

  9. Ria , ik herken veel in je verhaal. Mijn man is ook Palestijn en is de eerste jaren dat hij hier in Nederland was, ook illegaal geweest. Je komt terecht in allerlei Kafkaëske toestanden. Ons eerste kind kon door mijn man niet aangegeven worden op het gemeentehuis, omdat hij volgens de Nederlandse wet niet bestond. Ondanks dat hij daar op het gemeentehuis aanwezig was, stond erin de papieren van zijn dochter vader onbekend.
    Ook werd er continue getwijfeld aan de waarheid van zijn verhaal. Inmiddels heeft hij wel een nederlands paspoort, op grond van zijn relatie met mij. Verder ken ik nog vele Palestijnen die na soms meer dan 10 jaar uiteindelijk toch erkend werden als vluchteling, of op humanitaire gronden een verblijfsvergunning kregen.Geef de hoop dus niet op. Alhoewel ik ernstig het vermoeden heb dat de beslissingen vande IND in het geval van Palestijnen politiek gemotiveerd zijn en samenhangen met het gevoerde beleid tav Israel. Ik wens je heel veel sterkte en kracht samen om deze moeilijke tijd door te komen. Ik kan je niet echt helpen ,maar misschien heb je behoefte aan een luisterend oor .(Anja zou je in dat geval Ria mijn emailadres willen doorgeven.) Laat het Anja dan even weten Ria. Hou je taai en zeg tegen je man dat hij de moed niet moet opgeven.
    Groet

    Ina

  10. Hoi Ria, ik weet niet zo goed wat ik je moet schrijven, maar ik begrijp waar je het over heb. Ook mijn man is palestijn (met israelisch paspoort) en we zijn al ruim 22 jaar getrouwd. We hebben een paar jaar in nederland gewoond, maar uiteindelijk teruggegaan, om vele redenen. We zijn terug gegaan naar zijn eigen dorp. Hij heeft de mazzel dat er een plek was om terug te gaan. Jouw man kan wrsl. niet terug. Maar ik heb een vraag. Moet hij wel politiek asiel aanvragen? je bent nu toch getrouwd? Dus zou hij geen verblijfsvergunning kunnen krijgen via jouw? Ik denk dat je dit heel erg goed moet onderzoeken.Zoek een goeie advocaat. Ik denk dat het niet makkelijk zal zijn. Maar er zijn toch bepaalde wetten die zeggen dat als je getrouwd ben en aan bepaalde eisen voldoet (inkomen, huis etc.) dat je buitenlandse echtgenoot i.i.g. een tijdelijke verblijfsvergunning kan krijgen. Dat geeft wat meer rust. Mocht je me willen schrijven, kan Anja je mijn email geven.
    Ik zou ook nog willen zeggen, hou vol, en de groeten aan je man.

  11. Hallo allemaal,

    Wat een lieve reacties, ik had dit niet verwacht en dat ik niet de enige ben geeft mij weer een beetje moed, want ik zat in een behoorlijke dip.
    Anja, jij ook bedankt dat je het toch op je weblog hebt gezet,
    en ik wil graag contact met Ina en Trees.
    Allemaal bedankt hoor, jullie horen hoe het afloopt.

    Groeten Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *