Tunnelvisie

300gaza_1.jpg

Voor wie nog niet geloofde dat Israel en de VS vier handen op een buik zijn, het laatste nieuwtje. Amerika dreigt 200 miljoen dollar aan ontwikkelingshulp in te trekken als Egypte niet aan twee eisen voldoet: de verbetering van de mensenrechten – en het bestrijden van de tunnels die Gazanen graven – inderdaad, voor wapensmokkel en sigaretten. Wat Fatah niet hoeft te doen, want die krijgen hun wapens direct van de VS.

Haaretz, hier.

Ondertussen hoeft Israel hun mensenrechten niet te verbeteren om in aanmerking te komen voor nog meer militaire ondersteuning. Het bedrag dat jaarlijks wordt uitbetaald aan Israel, en dit betreft alleen de militaire ondersteuning, wordt verhoogd naar 2,5 miljard dollar. Het merendeel daarvan moet worden besteed aan Amerikaanse wapens, een kwart ervan gaat naar de locale wapenindustrie in Israel.

Eén gedachte over “Tunnelvisie

  1. (dit hoeft niet gepubliceerd te worden, mag uiteraard wel, ik wist alleen niet hoe ik u anders moest bereiken, sorry!)

    Geachte mevrouw Meulenbelt,

    Ik wil u zeer dringend vragen deze email te lezen. Ik ontving vannacht een email uit Gaza, van de Palestijnse oorlogsjournalist Mohammed Omer. U heeft vast wel eens van hem gehoord. De situatie aan de grens is verschrikkelijk! Om nog maar niet te spreken over de rest van het gebied, maar ik wil u hierbij wijzen op de problematiek aan de grens bij Rafah. Dit is wat Mohammed erover schreef:

    I have a friend Mohammed Ali who was in a conference in France and now he is back and has been waiting at Rafah border for almost four weeks! The border is closed and still closed; no one managed to get in. Thousands are stuck and there are diseases among people! People run out of money and they sleep on the streets. The border is closed completely and no one can get in, even the bodies of some of those people who die, they are still stuck. It’s terrible, children, women, and sick people who need medicine and they have no showers for the past weeks! This is making me sick.

    Ik wil u vragen uw uiterste best te doen om hier verandering in te brengen, ik ben ervan overtuigd dat u veel contacten heeft. Dit is mensonterend en de hele wereld staat erbij te kijken. Ik hoop dat ik een reactie van u krijg!

    Met vriendelijke groet,
    Rianne Doornbos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *