Bestialiteit

bestialiteitje.jpg

Gejat van het weblog van Krista van Velzen, die veel opkomt voor dierenrechten, maar haar humor niet verloren is. Hier.Over het debat dat ging over seks van mensen met dieren. Dat je dieren niet mag mishandelen staat buiten kijf, maar dat mocht al niet. Maar als er nu mensen zijn die zeggen dat seks geen mishandeling is, omdat de dieren het zelf ook lekker vinden? Hoe ver gaat dat? Horen geplette platjes tijdens de seks tussen mensen bij dierenmishandeling of is dat gewoon collateral damage?

bestialiteit.jpg

Ik vroeg het aan de voormalig voorzitter en voormalig secretaris van de Partij der Staartigen, voor weblogbezoekers die al langer meegaan welbekend. Zie hier. En hier. En hier. En hier. En hier. De partij is inmiddels gesplitst. Josephine, meer van het type dat de polarisatie zoekt, is voor zichzelf begonnen, en zit nu in de Staarten Generaal met de groep Josephine, die ze zelf de TOM noemt, (Trots op Mij) maar die door de voorzitter aangeduid wordt als de groep Josephine. Kobus, meer van het harmoniemodel en de boel bij elkaar houden is nog steeds ernstig in de war. Ik vroeg hen naar hun opvattingen over de wet.

Josephine is van opvatting dat alle seks met dieren verboden moet worden, behalve wanneer zij het zelf wil, en dan ook exact op de manier zoals zij aangeeft, hier, achter de oortjes, ja, ik wil bovenop je liggen, maar nee, jij mag me niet optillen en als jij zelf iets wilt dan ga je maar naar je man, die is er voor. Kobus is ook bij dit onderwerp in de war, want als ‘geholpen’ kater weet hij niet waar de fuss over gaat. Seks? Watte? Als hij op zijn rug gaat liggen om zijn buik te laten krabbelen is het dan seks? Hoe dan ook hebben we met ons drieen besloten onze praktijk voort te zetten, maar met de deur goed dicht, en de gordijnen gesloten en een beetje uit te kijken dat niemand ons ziet.

(I need to explain sometimes that I live in a strange country. This week there was a debate in the parliament a debate about forbidding sex with animals by law. My two cats, Josephine and Kobus, (sometimes called Eric and Stephany by a certain Palestinian) disagree. Josephine wants to forbid any sex with humans except when she wants it, and Kobus who has never done it wants to know what it is about: in case it’s just as nice as food which he likes a lot, he is against the law. His most important question is: if I get my belly scratched by Miss Anja who is allowed to live with us because she provides the food and we are too lazy to catch mice, does it count as sex?
Now look at the two pictures: will these erotic encounters between humans and animals now be forbidden?)

11 gedachten over “Bestialiteit

 1. Nou, dat vind ik nou ook zielig. Moeten er niet een paar mensen zijn die de bossages laten staan vanwege die arme beestjes die op die kale vlaktes geen houvast meer hebben en geen partner meer kunnen vinden? Waarom de panda’s wel en de platjes niet, alleen maar omdat die panda’s zo leuk uit hun oogjes kijken? Discriminatie! Voortrekken van de aaibaren! Dat we wel voor zeehondjes opkomen en niet voor de slangen is ook alleen maar omdat die van die grote vochtige ogen hebben waarmee ze je zo gevoelig aan kunnen kijken!
  O hier krijg ik weer ruzie over met Josephine.

 2. The German artist Joseph Beuys, who lived in the last century, visited New York in 1974 for his performance Coyote, “I love America and America loves me.” From the New York airport Beuys, wrapped in felt, went by ambulance to a gallery. There he locked himself in with a coyote in a room for five days. Afterwards Beuys went back to the airport by ambulance and left America.
  With his performance Beuys gave attention to the fact that the original inhabitants of America recognized the spiritual background of the coyote, while the European colonists only saw the coyote as a harmful animal wich you could hunt unlimited.
  I wonder if the new Dutch animalrights will permit such a performance.

  Greetings

 3. Zou je Josephine soms als een tikje erg egoïstisch kunnen zien? En Kobus als de lieve, wat sullige Lobbes? Je mag trouwens blij zijn dat je bij ze mag wonen, Anja. Eigenlijk kan ieder mens fungeren als voedselverstrekkert en buikkrabbert…. Ik vermoed toch dat er wel degelijk sprak is van grote genegenheid voor jou. Beide Staartigen’ krijgen een virtuele kriewel achter hun oortjes van me! Da’s volgens mij echt geen sex, hoor… 🙂

 4. Dat kind met dat varken…. Cute!
  En die slak op je tepel. Ieekkss!! Gatver dat zuigt toch?! xd

Reacties zijn gesloten.