Remi 70

remi-383.jpg

Het stond vanochtend nog in de krant: nu Remi Poppe ook zeventig is geworden, zitten er twee zeventigers, de oudsten, in de Tweede Kamer. Puh, zeg je dan als senator, want bij ons zijn ze gemiddeld al zestig.

remi-396.jpg

remi-394.jpg

remi-397.jpg

remi-395.jpg

remi-393.jpg

remi-398.jpg

remi-378.jpg

remi-391.jpg

remi-390.jpg

remi-388.jpg

remi-387.jpg

remi-392.jpg

remi-386.jpg

Het was zelfs Machteld gelukt om voor hem geheim te houden dat we in de afdeling Vlaardingen een feestje voor hem hadden gebouwd. Het had nog enige moeite gekost om hem mee te lokken, want ze zaten op de boot – gelukkig dus niet zo’n goed weer anders was het vast niet gelukt. Want Poppe doet niet aan verjaardagen en dat soort onzin. Maar omdat Machteld gezegd hadden dat de afdeling net hun tuintje mooi hadden laten betegelen wilde hij wel even mee. Ha! Dat gezicht! GEMEEN! riep hij. Maar vond het volgens ons toch wel leuk.

remi-385.jpg

remi-384.jpg

remi-382.jpg

remi-381.jpg

remi-399.jpg

remi-380.jpg

remi-376.jpg

Er was een prachtige taart met een foto van zijn jongere zelf er op, een barbecue, zijn kleindochter speelde een liedje voor ons op de gitaar en mocht opa’s snor opeten. En ik maakte kennis met wat Vlaardingenesen, Vlaardingerers, ook van die van nog ouder dan Remi die heel erg veel langer in de partij zitten dan ik, er werden veel ouwe Remi-verhalen opgehaald en we hadden het naar ons zin.

remi-377.jpg

remi-375.jpg

remi-374.jpg

remi-373.jpg

remi-372.jpg

remi-371.jpg

remi-370.jpg

remi-369.jpg

remi-368.jpg

remi-367.jpg

En kijk: sta ik er ook eens op. Foto’s van Irene Hoekstra. Heeft een website. Hier.

remi-400.jpg

remi-401.jpg

remi-402.jpg

7 gedachten over “Remi 70

 1. Remi , ik hoop dat je Anja’s weblog leest, zodat deze boodschap je bereikt……van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid!

 2. Anja, dank je wel dat je ons attent maakt op Remi’s verjaardag. Hij is met recht de Nestor van de SP. Dus feliciteer ik de SP met zo’n kanjer in hun gelederen en wees zuinig op hem!! ๐Ÿ™‚

  Voor Remi speciaal: Van ganser harte gefeliciteerd en ik wens je nog vele jaren actief zijn met waar je allemaal mee bezig bent (ik hoop ook nog altijd schilderen!) gelukkig zijnd en in goede gezondheid.

  De foto’s zijn geweldig. Al die Vlaardingers…. ๐Ÿ˜€ Prachtig.

 3. Ik denk dat Remi lekker zit uit te hikken van dat feestje op zijn boot, dus dat hij de felicitaties nog even niet heeft gezien, maar ik zal ze doorgeven. Amin, heb je trouwens gezien wat Machteld in haar handen houdt? (Op een na laatste foto boven die van Irene Hoekstra) Een mooi etuitje dat in Gaza is gemaakt en geborduurd door ‘onze’ gehandicapten. Ik nam het voor haar mee als cadeautje, omdat ik weet dat zij en Remi ook een groot hart hebben voor de Palestijnen – wat jij als Palestijnse Vlaardinger goed weet.

 4. Ik heb er ook eentje… kleiner, fijner en helemaal in MIJN kleuren en ik gebruik hem ook telkens als ik naar een Jaarfeest ga. De ruimte moet gehuurd worden, dus betalen we een klein bedrag. Dat stop ik in dat beursje (etuitje) en het pas er helemaal bij. Ik ben er ontzettend trots op! ๐Ÿ™‚

 5. Beste Anja,
  wat was ik verbaasd toen ik iedereen zag bij binnenkomst.
  Als eerste zag ik je mooie blonde krullen door het raam. Wat krijgen we nou dacht ik, verwachte namelijk aantal lokale SP leden omdat ik alleen ff ging kijken hoe de binnenplaats was opgeknapt…..hadden ze mij verteld.
  Bedankt voor je mooie foto’s, ook van de lokale SP’ers dus en mijn vrouw, dochter, schoonzoon, en kleindochter Jolie. Die zaten dus ook in het complot.
  Iedereen bedankt voor de goede wensen, toch is het maar gewoon een kwestie van doorgaan, dan komt die 70 vanzelf.
  Remi

 6. Anja, ik heb je nog denk ik nooit ontmoet en kon er helaas niet bij zijn!! maar heel erg bedankt!ziet er uit als een heel gezellig feest en zo fijn om m`n vader zo blij te zien!! het zijn geweldige foto`s! alsnog bedankt! zo was ik er toch een beetje bij!
  ~Lara

Reacties zijn gesloten.