Veel soeps

gay-2.jpg

Of ik mee wou op een van de boten van de Gay Pride. Gemengde gevoelens. Als al die politici zich staan te verdringen om mee te mogen, ministers en kamerleden, behalve Van Middelkoop natuurlijk, en als alles meevaart van het establishment, politie, banken, ambtenaren, moet ik daar als ouwe activiste dan ook nog zo nodig tussen? Kwamen er nog wel homo’s? Ik bleef aan wal.

Aan de andere kant: het was wel feest. Dat ik mijn vrienden in Turkije kan vertellen dat op onze Gay Pride een minister verkleed als koiboi en een burgemeester verkleed als burgemeester meededen, en dat de politie er was niet om al die normale mensen tegen ons te beschermen, maar om er zelf bij te horen: MEER ROZE IN BLAUW, is natuurlijk wel fantastisch. Dus toen ik ’s avonds de beelden zag op de tv, was ik toch wel een beetje trots op Nederland.

gay-10.jpg

gay-9.jpg

gay-11.jpg

gay-12.jpg

gay-8.jpg

gay-7.jpg

gay-6.jpg

gay-4.jpg

gay-3.jpg

Maar liever ging ik gisteren naar de markt bij de Stopera waar de SP stond met een standje, en met de soepexpress. Soep uitdelen, dat is nog leuker dan folderen, en ik overschreeuwde mijn verlegenheid met HELE VROLIJKE VEGETARISCHE POLITIEK CORRECTE HOMOSOEP! HIER! GRATIS! EN JE WORDT ER NIET LINKS VAN ALS JE NIET WILT! Die soep vloog weg en het was aanpoten in de keuken, waar de dames en heren tot aan hun ellebogen in de soep zaten en de tomaat ’s avonds tot achter hun oren vandaan moesten wassen – en wat een gepoets na afloop om de express weer blinkend de weg op te sturen.

gay-19.jpg

gay-20.jpg

gay-32.jpg

gay-22.jpg

gay-21.jpg

gay-13.jpg

gay-14.jpg

gay-15.jpg

gay-16.jpg

gay-17.jpg

En mensen kijken. Blijft leuk.

gay-23.jpg

gay-24.jpg

gay-26.jpg

gay-27.jpg

gay-31.jpg

gay-30.jpg

gay-29.jpg

gay-28.jpg

gay-33.jpg

Nog niet genoeg? Ga naar het weblog van Ron van Zeeland, die niet op mijn foto’s staat maar ik wel op de zijne. Hier.

9 gedachten over “Veel soeps

  1. En niet te vergeten de boot van de Antillianen, Anja, die op het laatste nippertje toch mee ging varen! (Ondanks minister mevr. Leeflang).

    Voor minister Middelkoop waren de druiven wel erg zuur. Volgens het AD heeft hij het defensiepersoneel verboden deel te nemen aan de Canal Parade! Daar is dus toch nog een wereld te winnen.
    Als hij, samen met premier Balkenende, was gaan kijken, had de boot van Christenhomo’s hun misschien een beetje aan het denken kunnen zetten.

  2. Pingback: Nogmaals links en homo-emancipatie « Rooieravotr

  3. Als het soep was inplaats van rechten had je gelijk, Rooie dinges, maar je doet de linkse partijen nogal tekort als je suggereert dat die daar niets aan doen. We deelden ook foldertjes uit: rood voor roze. Daar stond zo het een en ander in, bijvoorbeeld. Het kan altijd beter, absoluut, en het is goed om kritisch te blijven, maar bijvoorbeeld hier, op een symposium in Brabant, georganiseerd door de SP ging het niet over soep hoor.

  4. Gaan we even weg om wat te eten (we moesten nog tot 20.00 uur dachten we). Komen we terug: SoeP Expres weg en kraam leeg. En geen tijd om afscheid te nemen. Bij deze dan… het was kort maar krachtig en goed dat je er bij was. Bedankt en tot een volgende keer weer!

    Ron

  5. Yes! We woeien weg, en de soep was op, daarom waren we er niet meer toen jullie hadden gegeten. En daarom sta je deze keer niet bij mij op de foto’s, maar de volgende keer weer wel, want we blijven bondgenoten. Als homo-oma en vrolijke bi al ben ik tegenwoordig braaf getrouwd met een meneer. Volgende week ben ik in Jeruzalem en bezoek daar een homo organisatie Open House. Een Gay Pride in die orthodoxe stad is nog wel wat anders dan een demonstratie in vrij Tel Aviv. Vorig jaar werd er een demonstrant neergestoken. Komt zeker weer een bericht over op mijn weblog.

  6. Ja dat kan, Cindy. Berichten die je hieronder plaatst kunnen door niemand gelezen worden tot ik besluit om ze er op te zetten. Dus zet het er voor alle zekerheid nog even bij.

  7. Beste Anja, ik bedoel helemaal niet te zeggen dat de aanwezigheid van de SP een kwestie was van “soep in plaats van rechten” (reactie nummer 3), ik ging er echt wel vanuit dat er bij die kraam meer gebeurde. Ik maak de opmerking juist om mezelf te corrigeren omdat ik in een eerder stuk de afwezigheid van de SP betreurde. Welnu, de SP was niet afwezig, daar ben ik blij om, waarvan acte. Meer beoogde die opmerking daar niet. De rest van mijn artikel is kritisch ja, maar dat is niet specifiek geadresseerd aan de SP en zeker niet bedoeld als aanval op hoe de SP dan toch aanwezig was. Mocht een andere indruk zijn onststaan (en na teruglezing kan ik me dat wel voorstellen hoor) – excuus.

  8. Nou excuses lijken me nu ook weer meer dan nodig, Rooie dinges, maar waar ik me wel vaker aan erger is kritiek op ‘links’ van ‘nog linkser’ waarbij in algemene termen wat wordt geroepen zonder concreet te maken wat er nou eigenlijk aan schort. Dat veroorzaakt bij de linkse partijen meestal niet erg veel meer dan schouderophalen, terwijl het wel degelijk over belangrijke zaken kan gaan en dat is jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *