18 gedachten over “Gaza

 1. Ik las het, verschrikkelijk! Zou de wereld dit keer wel opstaan en protesteren? Heb je contact kunnen krijgen met je familie, Anja?

 2. Misschien al meer “ondwerweg” naar deze plek:

  ——————————————————————————–
  NPK-info – 27 December 2008
  Nederlands Palestina Komitee – http://www.palestina-komitee.nl
  VANAVOND 19 UUR PROTEST OP DE DAM
  ——————————————————————————–
  P R O T E S T E E R —- P R O T E S T E E R —-

  Beste vrienden en vriendinnen,

  Gaza wordt weer eens grootschalig gebombardeerd. Er vallen veel doden. We staan vanavond om 7 uur met fakkels en borden op de Dam. Geef het door !!!

  Tot vanavond!

  Kees Wagtendonk, NPK

  P R O T E S T E E R —- P R O T E S T E E R —-

 3. Gehoord op de radio, gezien op TV. Ik ben kotsmisselijk hiervan. Hoorde ook dat dit ‘het begin’ was. Wat willen ze nou? Die Endlösung?? Ja, zo doorgaan, dan lukt het vast wel. GATVER! 🙁

 4. ——————————————————————————–
  NPK-info – 27 December 2008
  Nederlands Palestina Komitee – http://www.palestina-komitee.nl
  VANAVOND 19 UUR PROTEST OP DE DAM
  ——————————————————————————–
  P R O T E S T E E R —- P R O T E S T E E R —-

  Beste vrienden en vriendinnen,

  Gaza wordt weer eens grootschalig gebombardeerd. Er vallen veel doden. We staan vanavond om 7 uur met fakkels en borden op de Dam. Geef het door !!!

  Tot vanavond!

  Kees Wagtendonk, NPK

  P R O T E S T E E R —- P R O T E S T E E R —-

 5. het laatste aantal doden is 200. En op de beelden van Al jazeera kan je zien dat er veel kinderen bij zijn. In saqkhnin gaat morgen ieder huis een zwarte vlag aan het huis hangen

 6. Niet te geloven dat dit zomaar kan en dat Israel ook nog het lef heeft om de wereld te doen geloven dat zij niet anders konden.

  Om 16.00 uur zijn er door Al Jazeera 195 doden gemeld en zijn er 100 gewonden. De Jordaanse TV zegt hetzelfde.

  Geprobeerd om telefonisch Khan Yunis, waar ook gebombardeerd is, te bereiken maar de lijn wordt niet doorverbonden.

  Gaat het een beetje met je Anja? Ik hoop dat je sterk genoeg zult zijn, Steeds als ik aan je denk schieten de tranen in mijn ogen en hoop ik dat alles in orde is met je mannen!

  ‘k Blijf aan jullie denken!
  Gerrie

 7. voorbeeldbrief

  27 december 2008

  Aan: de leden van de commissie buitenland van de Tweede Kamer, de leden van de fractie van de Sociaal Democraten in het Europees Parlement, de minister-president, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Ontwikkelingssamenwerking

  Van:

  Betreft: Israëlische bombardementen op de Gazastrook

  Vanochtend, 27 december, heeft de Israëlische luchtmacht de Gazastrook gebombardeerd. De BBC spreekt van de zwaarste aanval sinds 1967; op dit moment telt men 155 doden en meer dan 250 gewonden. De bommen vielen toen de scholen net uitgingen en troffen ook een gebouw waar een installatieceremonie van nieuw-opgeleide politieagenten gaande was. De burgers in dit dichtbevolkte gebied kunnen geen kant op, zelfs vluchten voor het oorlogsgeweld kan niet, alle grenzen zijn door Israël hermetisch gesloten.

  De huidige situatie in Gaza is ook zonder bombardementen wanhopig. Voedselvoorraden zijn volledig uitgeput, er staat een massale hongersnood op punt van uitbreken. De Verenigde Naties krijgen geen of mondjesmaat toestemming hulpgoederen het land in te brengen; een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties, Richard Falk, werd de toegang tot Israël onlangs geweigerd. Burgers in Gaza hebben slechts zeer beperkte tijd per dag elektriciteit en door het uitvallen van elektriciteitscentrales is er geen drinkwater. Medicijnen zijn niet meer leverbaar en mensen die voor medische hulp naar een Israëlisch ziekenhuis moeten mogen Gaza niet verlaten. Velen zijn daardoor nodeloos gestorven. Israël schendt hiermee in alle opzichten artikel 33 van de Vierde Conventie van Geneve, die een bezettende macht verbiedt een burgerbevolking collectief te straffen voor de verzetsdaden van enkelen.

  Ik roep de regering en onze volksvertegenwoordigers op, bij de Israëlische regering direct en met kracht protest aan te tekenen tegen de bombardementen op de Gazaanse burgerbevolking en tegen het afsluiten van alle grensovergangen.
  Ook vraag ik het kabinet dringend uw huidige politieke stellingname, die al jaren het conflict eerder verhardt dan oplost, te herzien. Israël kan al jaren voor onze ogen de ene na de andere internationale resolutie en internationale wet met voeten treden. De wereld kijkt toe en zwijgt en onze eigen regering, die de mond vol heeft van mensenrechten, keurt het schenden van mensenrechten door Israël stilzwijgend goed.

  Ik kan me hier als Nederlands staatsburger niet meer mee verenigen.

  adressen

 8. 27 december 2008
  L.S.
  Vanochtend begon een militaire aanval op Gaza. Door Israëlische bommen zijn er minstens 120 doden tot nu toe en honderden gewonden. Het is nog niet afgelopen. Volgens CNN is het dodental opgelopen tot 150 doden. Israël vindt elke keer een smoes om een bloedbad aan te richten. Kennelijk is er geen macht in de wereld die Israël een halte toeroept. Als de klappen aan het andere front waren gevallen dan was er zeker een vloed aan protesten uit verschillende hoeken. Onze minister van buitenlandszaken had in dat geval op z’n minsten zijn verontwaardiging uitgesproken en de internationale gemeenschap opgeroepen om Palestina te boycotten. In de naam van de beschaving moeten wij nu toekijken terwijl een volk gedood wordt omdat het zich verzet tegen de bezetting. Het wordt eens tijd dat onze minister van buitenlandszaken wakker wordt en inziet dat zwijgen over de situatie in Palestina en zijn onvoorwaardelijke steun aan Israël een zwarte pagina vormen in de buitenlandse politiek van Nederland.

  Vredige groet,
  Aissa Zanzen

 9. Hoe moet dat met al die gewonden. Er is al zo weinig verband en dergelijke. Wie stopt die lui nou toch eens!

 10. Het is jammer dat Jan Marijnissen te kennen heeft gegeven dat voor Hamas “een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt.” Alsof Fatah iets doet om de Gazanen tegen de Israëlische terreur te beschermen. Ik vind dat het nu toch hoog tijd wordt dat de SP in de Kamer SERIEUS met de vuist op tafel gaat slaan. Een beetje sputteren over Israël aan de zijlijn is toch echt niet genoeg hoor. Gewoon de lijst mensenrechtenschendingen en niet nagekomen VN resoluties erbij halen, en pleiten voor sancties. Aantonen dat de Israëlische terreur niets met ‘zelfverdediging’ te maken heeft lijkt me ook niet al te moeilijk.

 11. Op de westbank en in de palestijnse dorpen in Israel zijn overal demonstraties. En overal worden de demonstranten beschoten, veel traangas.En men is zo kwaad op Mahmud Abas, en terecht, die blijft het maar hebben over “peace negotiations”.
  Laatste update vlgs aljazeera, 201 doden en meer dan 700 gewonden. Morgen gaan we weer de straat op.

 12. Dit is de reactie van de NEDERLANDSE minister van buitenlandse zaken volgens NU:

  “Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen is ‘zeer bezorgd’ over de situatie in Gaza. Hij roept Israël op tot maximale terughoudendheid om zo verdere burgerslachtoffers te voorkomen, laat hij zaterdag via een woordvoerder weten. De CDA’er veroordeelt de provocaties van Hamas die aan de Israëlische luchtaanvallen voorafgingen.”

  Hij herhaalt dus letterlijk de uitspraak van Bush.
  Over de burgerslachtoffers die reeds gevallen zijn geen woord !
  Het zou fijn zijn als hij per januari a.s. ook Bush zou volgen…

 13. Ja, inderdaad, het zou fijn zijn als Verhagen in januari Bush zou
  volgen.
  Ik heb verder geen woorden,ik ben machteloos. Ik heb alleen maar diep verdriet voor wat daar in Gaza gebeurt.

  Jan Noort

 14. @ Johan U (16 ) en Jan Noort (17):

  Het is inderdaad schandelijk wat Verhagen produceert. “Terughoudendheid”, dus niet eens: onmiddellijk stoppen met het bombarderen van burgers!

  En hij moet weten dat het juist Israël was daty als eerste het bestand schond.

  Zelfs president Peres van Israël heeft zich inmiddels openlijk afgevraagd wat de Israëlische regering met deze oorlogvoering denkt te bereiken.

Reacties zijn gesloten.