Piep

20070711midasdekkers.jpg

Dinsdag en dus Den Haagdag.
We krijgen de kortste plenaire ever, want alleen twee hamerstukken. In anderhalve minuut gepiept.
Verder commissies en fractievergadering. Tijdens de boekenweek toen het over beestjes ging had ik nog een stapel leuke dingetjes liggen, waaronder een uit de kast gehaald boekje dat ik zelf schreef over de poezen in mijn leven. Maar de ernst van de actualiteit won het steeds. Nu toch even, tussendoor, twee stukjes uit het boekje Piep, van Midas Dekkers. “Wie is er anderser dan het dier?”

Twee gedichtjes, eerste van Gust Gils:

duizend jaar koestgeroep
tegen hond
kweekt koesthond
maar ook
blafmens

En deze, van Kees Stip:

Een worm verging te Krommenie
van redeloze jaloezie.
Zijn tranen vulden alle sloten
wanneer hij aardappels zag poten.
‘Waarom’, zo riep hij vol verdriet,
‘aardappels poten en ik niet?’

4 gedachten over “Piep

 1. Hoog tijd dus om de eerste kamer op te heffen.

  Hoe zit het daarmee eigenlijk, de SP is toch voor afschaffing van dit toneelstuk.

 2. De regenworm en zijn moeder

  Er was een regenworm in Sneek
  die altijd naar de sterren keek,
  en fluisterde: Hoe schoon, hoe schoon…
  Zijn moeder zei: Doe toch gewoon,
  kijk naar beneden naar de grond,
  dat is normaal, dat is gezond,
  kijk naar beneden, zoals ik…

  En toen? Toen kwam de leeuwerik!

  Het wormpje, dat naar boven staarde,
  zag hem op tijd en kroop in d’aarde,
  maar moe die naar beneden keek
  werd opgegeten (daar in Sneek).

  Dus doe nooit wat je moeder zegt,
  dan komt het allemaal terecht.

  Annie M.G.Schmidt (uit: Ziezo)

 3. Ha daar hebben we Harry weer.
  Ik zal het nog eens uitleggen wat we doen in de Eerste Kamer, Harry, we behandelen daar wetten. We draaien geen uren, we behandelen wetten. Dus als de Tweede Kamer een keer een week geen wetten doorstuurt dan hebben we ook even weinig te doen, en dat moeten we dan vanzelf inhalen tegen het reces aan, wanneer we soms twee dagen moeten vergaderen en ook nog tot na middernacht. Het maakt dus niet uit of we veel uren maken of weinig uren maken, als we de klus maar klaren.
  Dat we vandaag een rustig dagje hebben is dus geen reden om de EK op te heffen.

  Zoals bekend is de SP geen groot voorstander van de EK, maar wel is het duidelijk dat er meer controle moet zijn op de kwaliteit van de wetgeving – kijk bijvoorbeeld bij vorige week, toen de wet over de ‘slimme meters’ met een novelle is teruggestuurd. Wat ons betreft mag het ook op een andere manier, als het maar gebeurt. Maar er is voorlopig in de verte geen meerderheid voor een Grondswetwijziging te vinden, en er zijn belangrijker zaken. Dus doen we netjes ons best.
  Dit had ik wel al een keer of drie uitgelegd, Harry, ouwe mopperkont.

 4. Midas! Ik heb net drie weken terug zijn boek: POES! aangeschaft. Heerlijk boek om even bij te ontspannen en te kunnen lachen. Soms is dat gewoon nodig. Ken je het, Anja? En dan kan je misschien rechtse Islamofoben, ander rechts gegriezel en ons aller Harry even ‘vergeten?’ 🙂

Reacties zijn gesloten.