Nog eens de spelregels

Voor de goede orde nog eens de huishoudelijke mededelingen. Dit is geen open forum. Dit is mijn persoonlijke weblog, en ik bepaal wat er wel en niet opkomt. Ik selecteer. Dat kan dus betekenen dat ik reacties die herhalingen zijn van wat we al uitgebreid hebben gehad niet plaats, en ook kan ik nog wel eens een punt achter een discussie zetten als ik vind dat de standpunten nou wel duidelijk zijn en het een gebed zonder einde wordt.

Ik ga niet in discussie over de spelregels. Ik leg ze om de zoveel tijd wel uit, maar het is mijn beslissing om niet alles toe te laten, anders dan op open forums waar je eindeloos meer van hetzelfde aan kunt treffen. Zulke sites zijn er al genoeg. Daar zijn degenen die worden afgewezen het natuurlijk niet mee eens, want die vinden hun eigen bijdragen altijd hoogst interessant en belangrijk, maar ze houden er zelden rekening mee dat we die al hebben gehad, en meestal meer dan eens. Wie zijn nieuwe of oude reacties vergezeld laat gaan van opmerkingen in de trant van ‘dit zal ook wel weer gecensureerd worden’ krijgt altijd gelijk. Die gaan er af. We gaan hier niet hakketakken, bakkeleien of kiften, ook niet over hoe ik mijn weblog bedien.

Vroeger wilde ik de afgewezenen nog wel eens beleefd een mailtje sturen om dat uit te leggen, maar aangezien sommige van hen het gebakkelei dan voortzetten op mijn gewone mail en ik aan het deleten bleef ben ik daar mee opgehouden.

En hier dus nog een keer de spelregels.

Eén gedachte over “Nog eens de spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *