Spelregels

Dit is geen open forum, waar iedereen reacties kan plaatsen. Het is mijn persoonlijke weblog, en ik behoud me het recht voor om te selecteren. Om het interessant te houden, om niet in eeuwige herhalingen terecht te komen, om niet te verzanden in gekift en gesteggel.

In het kort, voor de nieuwe bezoekers, hoe het toegaat op dit weblog:

1. Bijdragen worden niet automatisch geplaatst. Ik bepaal op mijn weblog de onderwerpen en de agenda, en daarin ben ik zonder meer partijdig. Ik selecteer de bijdragen, of ik ze interessant en de moeite waard vind. Of ze aansluiten bij het onderwerp. Het criterium is niet of ik het er mee eens ben, wel of ik vind dat de discussie er mee gediend is. Dit onder andere om eindeloze herhalingen te voorkomen.

2. Probeer je aan een maximum van 250 woorden te houden. Alleen als er echt een goede reden voor is neem ik bijdragen op die daar bovenuit gaan. Stuur dus geen complete artikelen van derden mee. En bij verwijzingen en links: geef aan waarom je die belangrijk of interessant vindt.

3. Over het algemeen sta ik gescheld, geschamper en aanvallen op de persoon niet toe. Verdachtmakingen, verdraaiingen van wat iemand gezegd zou hebben, beweringen die niet waar gemaakt kunnen worden dienen de discussie niet. Ook de geijkte aanvallen op de islam als geheel, op migranten als groep en dergelijke zaken maken weinig kans. Blijven doordrammen als je je punt al gescoord hebt maakt je ook niet geliefder.

4. Hou dus rekening met het feit dat sommige discussies al uitgebreid hebben plaatsgevonden. We beginnen niet elke discussie steeds opnieuw. Ga in op wat voorgangers hebben gezegd, haak aan, hou je aan het onderwerp en laat mensen met andere meningen in hun waarde. Praat anderen niet na, bedenk of je waar kunt maken wat je zegt.

5. Bijdragen zonder geldig emailadres kunnen zonder meer geweigerd worden. Je emailadres is normaal alleen voor mij en de webmaster leesbaar. Kies je ervoor om je emailadres of website openbaar te maken, hou er dan rekening mee dat er websitestalkers aan het werk zijn.

6. Ook bij verwijzingen naar andere sites hanteer ik de bovenstaande criteria: zijn ze on-topic, voegen ze iets toe, zijn ze interessant, vind ik ze betrouwbaar als informatiebron. Zonder toelichting naar een site verwijzen heeft geen nut.

7. Veelplegers van gescheld en trucs (Het onder een andere naam nog eens proberen, hetzelfde bericht twintig keer plaatsen) hoeven niet meer terug te komen.

De technische kant: dit weblog format is standaard, ik kan dat niet veranderen. Voor wie een commentaar intikt lijkt het alsof het al is opgenomen. Dat is niet zo. Het is alleen leesbaar voor jezelf en voor de webmaster. Dat is te zien aan het nummer van het aantal reacties bovenaan, dat niet verschuift. Je commentaar komt in de wachtstand. Minimaal twee keer per dag scan ik de bijdragen. Dan pas blijkt welke reacties zijn opgenomen en zijn die ook leesbaar voor anderen.

Ondanks deze strenge voorwaarden, wie zich aan de spelregels houdt is welkom, bijdragen worden zeer gewaardeerd.

Voor wie meer wil weten over mijn motieven om het zo te doen, ga hierheen. En voor de goede orde: dit zijn huishoudelijke mededelingen. Het is geen discussiestuk.

3 gedachten over “Spelregels

 1. Beste Anja,

  NRC Handelsblad van 22 november 2006 kopt: “Israëlische kolonisten op gestolen grond.” Dit concludeert de Israëlische organisatie Vrede Nu in haar gisteren verschenen rapport. Dit is exact de actuele problematiek waarover Ali Kouchiry zijn nieuwe theatervoorstelling maakt.

  Stel je voor dat Omri Sharon, de zoon van Ariel Sharon (de voormalige Israëlische premier), op een congres kennis maakt met Intisar, dochter van Sjeik Yassin (Hamas-oprichter) en zij al bij de eerste blik op elkaar verliefd worden.
  Dat is de start die Ali Kouchiry neemt voor zijn nieuwe theatervoorstelling “TOPTERRORIST”.

  TOPTERRORIST speelt:
  24 & 25 nov Lindenbergtheater (Steigerzaal) Nijmegen
  2 dec Randstadhuistheater * Almere
  7&8&9 dec De Engelenbak Amsterdam
  10 dec Annatheater * matinee 15.00 uur Helmond
  13 jan 2007 XL De Ateliers Dronten

  TOPTERRORIST gaat voort in Ali Kouchiry’s persoonlijke theatertraditie die bekend staat om zijn scherpe maar ook poëtisch literaire teksten en visueel opvallende afwerking.

  TE izen Op 7, 8 en 9 december a.s. te zien in De Engelenbak zondag 10 december in matinee om 15.00 uur te zien bij het Annatheater te Helmond; nagesprek met regisseur Ali Kouchiry.

  Complete tournee in het persbericht.

  Als u laat weten wanneer u wilt komen, reserveren wij natuurlijk een vrijkaart.

  Vriendelijke groeten,

  Britt Arp

  Productie Theater De Tocht

  06-22436660.

 2. Anja,
  10 December vieren we de dag van de rechten van de mens. “Wij” zijn alle Soroptimistclubs in Nederland. Club Uithoorn/De Ronde Venen en club Alphen a/d Rijn vieren willen dit jaar gezamenlijk aandacht aan dit thema besteden.
  Jouw intense betrokkenheid bij het Palestijnse vraagstuk c.q. Ghaza is mij bekend.Mijn partner en ik “kerken” al jaren in de Rode Hoed en ik herinner me je toespraak een paar jaar geleden, waarin je vertelde hoe een Palestijnse vrouw je in de Kerstnacht belde. Ik vond dat zo ontroerend. Maar dat is mijn “ding”.
  Heel concreet wil ik je vragen erover na te denken om op 10 december een lezing te houden over de rechten van de mens, die in de Ghaza wel heel erg worden geschonden. Tegelijkertijd zou het interessant zijn om te horen wat jullie met jullie werk in de stichting bereikt hebben en wat de “noden” nog zijn.
  Zou je over deze vraag/uitnodiging na willen denken?
  Ik hoor heel graag van je en wens je wijsheid/sterkte, maar vooral heel veel plezier met alles wat je onderneemt.

 3. Ik zou graag zien dat de PVDA eens duidelijk Waarden en Normen hanteert in de zaak,ik word gewoon ellendig van hoe met met Palistina omgaat. Ik ben oud 72 en weet niet meer wat ik van de politiek moet denken.Ik voel veel me als Nederlander beschaamd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *