Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

zondag 28 juni 2009

Hoe het gaat op dit weblog

Categorie: Algemeen om 22.10 uur

Om de zoveel tijd moet ik weer uitleggen hoe het toegaat op mijn weblog.

Je hebt sites waar helemaal geen reacties mogelijk zijn, en je hebt sites die het karakter hebben van een open forum, waar in principe bijna alles geplaatst wordt. In dat laatste geval wordt er vrijwel niet gemodereerd (al is er geen website meer te vinden waar niet opgelet wordt dat er geen al te stuitende en vaak strafbare zaken geplaatst worden) en hoef je ook niet op een reactie te rekenen van degene die de originele bijdrage heeft geschreven.

Ik hanteer hier een andere formule. Dit is geen open forum maar mijn persoonlijke weblog. Ik ben zonder meer en zonder excuses partijdig. Ik kies welke onderwerpen ik interessant vind. Ik selecteer, en wie hier iets geplaatst krijgt kan meestal rekenen op een reactie, een toelichting, whatever. Dat is heel arbeidsintensief, en het betekent ook dat ik niet eindeloos doorga met bakkeleien als de standpunten wel duidelijk zijn. Ook vind ik het helemaal niet nodig om maar door te gaan – om het actueel te houden – met het plaatsen van reacties van mensen die vinden dat de islam zo vreselijk is. Op een gegeven ogenblik hebben we dat wel gehad. Ook maken aanvallen op de persoon, of dat nu Dibi is, in dit geval, of dat ze voor mij bedoeld zijn weinig kans.

Kortom: Ik plaats niet alles. Mijn criterium is niet of ik het met een reactie eens ben, maar wel of die wat bijdraagt – zoals iedereen die even door dit weblog wil bladeren zelf kan constateren, want het miegelt hier van de reacties waar ik het helemaal niet mee eens ben. Maar ik ga ik dus niet eindeloos door met meer van hetzelfde.

Ook vind ik dat je rekening moet houden met wat we hier al gehad hebben, en waar de oorspronkelijke bijdrage over gaat. Zo hoef je, als het gaat om wat te doen met gevangenen niet opnieuw te komen uitleggen hoe erg je Marokkanen en Antillianen vindt, want dat er mensen zijn die dat vinden weten we nou wel. Ook opmerkingen in de trant van gooi ze toch allemaal het land uit zijn overbodig.

Verder ga ik zeker niet met iedereen apart in discussie als hun bijdrage niet wordt geplaatst. Er is een tijd geweest dat mensen dan netjes een mailtje van me kregen, maar behalve dat dan vaak bleek dat ze een vals email adres op hadden gegeven – wat overigens verplicht is – kreeg ik vervolgens eindeloos post op mijn privé mail van lui die het niet verdroegen als ze werden ‘afgewezen’. Ik raad iedereen aan daar niet dramatisch over te doen, niemand is van mijn weblog afhankelijk, er zijn zat plekken waar je je mening kwijt kunt, en wil je het risico niet lopen dat je reactie niet wordt geplaatst dan reageer je toch gewoon niet.

Mensen die censuur beginnen te roepen krijgen altijd stante pede gelijk, want dat gaat er meteen af. En wie blijft zeuren krijgt een IP-ban. Ook is het duidelijk dat er mensen zijn die het niet met me eens zijn dat ik het zo doe, maar ik ga daar niet meer over in discussie.

En hier staan de spelregels nog eens kort op een rijtje.

3 Comments

 1. Hoi Anja,
  Dit maakt mijn door hitte zwaar belaste dag weer goed!
  Lekker recht voor z’n raap en geen gemier. Dank je voor dit heerlijke stuk!
  Johan

  Comment by Johan van den Berg — maandag 29 juni 2009 @ 19.30

 2. Als “partijrobot” zijnde ben ik het hier helemaal mee eens.

  Comment by C. Bokhove — maandag 29 juni 2009 @ 19.46

 3. Hoi Anja

  Ik hoop dat je dit wel wil plaatsen

  http://www.youtube.com/watch?v=LcjchhD3qBc

  Eviction East-Jerusalem

  Hartelijke groet,
  Anja Stigter

  Comment by Anja Stigter — maandag 3 augustus 2009 @ 16.33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

63 queries. 0,352 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie