Over dit weblog

Aangezien er gisteren 12.000 bezoekjes werden afgelegd aan dit weblog – gezellig, jongens – kan ik aannemen dat daar veel mensen bij zijn die mijn weblog nog niet kenden. En die dan verbaasd of boos reageren als hun reactie niet wordt geplaatst. Voor hen nog even deze toelichting.

Dit is geen open forum, dit is mijn persoonlijke weblog. Ik modereer, ik selecteer, en er is veel dat ik niet plaats. Bijvoorbeeld omdat we iets al honderd keer hebben gehad. Om een actueel voorbeeld te geven: niemand hoeft hier meer aan te komen zetten met de mededeling dat alle vrouwen met hoofddoek door de islam worden onderdrukt, of variaties op dat thema. Ik heb al jaren op dit weblog laten zien dat dat klets is. Wie na al die jaren nog niet wil weten dat emancipatie en islam, al of niet met hoofddoek, heel goed samen kunnen gaan verklaar ik hierbij tot hopeloos geval waar geen discussie mee te voeren is. Hoe dan ook: we hoeven dat op dit weblog niet meer te horen.

Je kunt daarvoor heel goed terecht op andere sites als je die mening aan de lange lijst toe wil voegen. Ga bijvoorbeeld naar Trouw, hier, dan zie je meteen waarom ik dat op dit weblog niet meer hoef. Een paar honderd reacties, die met het blote oog voor 95% op hetzelfde neerkomen. Is dat “discussie”? Ik zie het niet. Ik heb ze niet allemaal uitgelezen maar ik geloof niet dat er een mening tussen zit van een moslim zelf. Die hebben daar geen zin meer in. En terecht niet. Zijn al die variaties op dezelfde mening nog interessant? Hoogstens om te constateren dat er erg veel autochtonen zijn met erg veel stevige meningen over wat er mis is met moslims die ze ook erg dringend moeten ventileren. Dus wie nog hoognodig moet: hier is het verkeerde adres, vervoeg je elders.

Verder nog een technische mededeling voor de mensen die er een spelletje van maken om te kijken hoe lang hun bijdrage blijft staan voordat ik hem wis: niet een seconde. Je reactie komt namelijk in de wachtstand, en is alleen voor mij en voor de inzender zelf te lezen voordat ik er toe kom te beslissen of het er op komt of niet.

En zie hier nog even de spelregels, en hier voor wie daar prijs op stelt wat meer uitleg waarom ik het zo doe en niet anders.